brons voor rhonnradturner jelle nijhof in ede

De voorwedstrijden voor het NK voor de niveaus 1, 4 en 5 vonden afgelopen zaterdag 17 januari plaats in Ede. Vanuit de net opgestarte Rhonradvereniging GV Rats deden twee turnsters en één turnster mee. 

Deze wedstrijd is een verplichting voor alle turnsters uit heel Nederland indien zij zich willen plaatsen voor het NK. De deelnemers kwamen uit alle windstreken. Iedereen moet drie disciplines turnen. Het totaal wordt bij elkaar geteld voor de eindscore.

Jelle Nijhof turnde niveau 4 bij de junioren en ging naar huis met een bronzen medaille. Vorig jaar turnde hij nog niveau 5, dus een nieuwe uitdaging. Hij turnde zeer beheerst, had een paar foutjes, maar maakte wel een perfecte salto voorwaarts tot stand. Naomi Davelaar turnde tevens in niveau 4 en werd vijfde. De houten vloer was een belemmering, maar ondanks die hindernis heeft ze goed geturnd. Ook voor haar de eerste wedstrijd in niveau 4.

Jolien Klein Overmeen turnde voor het eerst niveau 5. Een grote overgang van niveau 6, omdat je hierbij een groot aantal rollen spiralen zelfstandig moet uitvoeren. In korte tijd heeft ze vele elementen hiervoor aangeleerd, maar de houten vloer was nog wel lastig. Ze heeft dan ook haarzelf overtroffen met een aantal nieuwe onderdelen en mag trots zijn op haar zevende plaats.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.