ben nijboer in zn eentje verder in raalter raad

Ben Nijboer blijft in de gemeenteraad van Raalte en gaat een nieuwe lokale partij oprichten: BurgerBelangen.

Nijboer stapte onlangs uit de VVD, en daarmee uit de lokale VVD-fractie, vanwege onvrede met de landelijke koers van de partij. Hij besloot niet direct te beslissen of hij ook de Raalter raad zou verlaten. Na enig afwegen heeft hij besloten te blijven, met een nieuwe partij.

“De uitkomst hiervan is dat ik doorga als raadslid. Een belangrijke reden is dat in 2014 gekozen ben als raadslid met als inzet dat ik me sterk zou maken voor lage lasten, een kleine overheid, verminderen regels, voor meer veiligheid en het versterken van de lokale economie, inclusief afschaffen van betaald parkeren”, vertelt Nijboer. “Ik heb dat beloofd omdat ik denk dat dit het beste is voor de inwoners van de gemeente Raalte. Daar hebben ruim 2300 mensen op gestemd en dat zegt veel. Ik sta nog steeds vierkant achter deze visie, wil deze belofte nakomen en ben zeer gemotiveerd om me hiervoor in te blijven zetten. De vele positieve reacties hebben deze motivatie versterkt.”

De nieuwe fractievoorzitter van BurgerBelangen vervolgt: “Binnen Raalte is momenteel geen brede lokale, liberale partij actief, waar ik genoemde speerpunten in voldoende mate in terugzie. De logische volgende stap is dan om deze op te richten. De kernwoorden en kernwaarden bij BurgerBelangen zullen zijn: lokaal, liberaal en de burger centraal.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.