basisscholen olst aan de slag met landbouwvoertuigen

Leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool, de Ter Stegeschool en de Willibrordschool in Olst kregen maandag 11 januari een speciale en belangrijke verkeersles waar landbouwvoertuigen centraal stonden. Op de wegen in en rond Olst kom je regelmatig zo’n groot langbouwvoertuig tegen. Voor schoolgaande kinderen is dat niet altijd even makkelijk.

Op het parkeerterrein van sporthal De Hooiberg in Olst gingen leerlingen uit groep 7 en 8 actief aan de slag met het project ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Langbouwverkeer’ (VOMOL). Tijdens het project hebben deze leerlingen de gevaren op en rond de voertuigen ervaren.

Met het uitvoeren van opdrachten werden ze geconfronteerd met het formaat van de voertuigen en de gevolgen van hun eigen fietsgedrag. De begeleiding werd verzorgd door een docent en studenten van een AOC-loonwerk opleiding uit Twello, samen met de chauffeurs van twee loonbedrijven. Als laatste volgde in de sporthal een uitgebreide evaluatie van de praktijklessen aan de hand van keuzevragen.

Loonbedrijf Gubbels uit Olst en loonbedrijf Markvoort uit Schalkhaar waren aanwezig met grote trekkers, silagewagen, ploeg en hakselaar. Het project is georganiseerd door de verkeersouders van de basisscholen en financieel ondersteund door de gemeente Olst-Wijhe en de provincie Overijssel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.