40 dagen zonder

“Doe mee met de 40-dagen-tijd. Bepaal zelf wat je wilt veranderen in die periode van 10 februari tot en met 26 maart (40 dagen plus de zondagen, eigenlijk 46 dagen). Wil je stoppen met roken? Wil je een tijd zonder alcohol? Wil je minder beeldscherm en meer medemens? Doe dan mee! In groepsverband lukt het een stuk makkelijker. Spreek samen af waaraan je gaat werken en krijg via de mail of Facebook dagelijks een oppepper! Weetjes, feiten, recepten of opbeurende spreuken, het helpt je om vol te houden.”

Holtmaat en Van Doesburg: “En als je dan ook nog dagelijks iets in een spaarpotje stopt (wat je zelf kunt missen: 50 cent, 1 of 2 euro), dan hebben we aan het eind een prachtig bedrag voor ons goede doel: Behoud van de kapel van Maria-Oord. Wat zou het mooi zijn als dit unieke stukje religieus erfgoed bewaard zou blijven voor Luttenberg! Als wij daar met z’n allen nou eens een bijdrage aan leveren in deze 40-dagentijd? Doe je mee? Verbaas jezelf! Je kunt het!”

Te
“We zijn er tegenwoordig bijna allemaal aan gewend om al onze wensen en behoeftes direct te vervullen. Ergens tekort aan? Integendeel: te veel eten, te veel drank, te veel roken, te veel stress, te veel info…. Te weinig? Ja, toch wel: te weinig beweging, te weinig tijd voor familie en vrienden, vul zelf maar in. Doorbreek die vanzelfsprekende race tegen de klok, tegen de weegschaal, tegen…. Elk jaar zit er in het ritme van de kerk een time-out, een periode van minder consumeren, een tijd voor pas op de plaats.”

Holtmaat en Van Doesburg vervolgen: “De 40-dagen-tijd, de vastentijd, de tijd vanaf carnaval tot aan Pasen is een tijd van bewust minderen, jezelf leger en lichter maken en ondertussen ongemerkt (be)sparen. Wat wil je laten staan? Snoep? Alcohol? Het toetje? Je mobiel of iPod? Even een poos níét laat je merken in welke vastgeroeste patronen je zit. Het is een soort ontslakken, ontgiften, afkicken. Je leert jezelf beheersen! Denk maar aan Spreuken 16:32, waar -vrij vertaald- staat: wie zichzelf overwint is sterker dan die een stad overwint!”

Voor meer info en opgave kun je contact opnemen met Herman Holtmaat via 06-20476354, h.holtmaat@aventus.nl of Jenneke van Doesburg via 06-22178997, doesburgjwvan@gmail.com.

Meer foto's