40 dagen zonder in lemele

“Zonder wat? We zijn er tegenwoordig bijna allemaal aan gewend om al onze wensen en behoeftes direct te vervullen. Ergens tekort aan? Integendeel: te veel eten, te veel drank, te veel roken, te veel stress, te veel info…. Te weinig? Ja, toch wel: te weinig beweging, te weinig tijd voor familie en vrienden, vul zelf maar in.

Doorbreek die vanzelfsprekende race tegen de klok, tegen de weegschaal, tegen. Elk jaar zit er in het ritme van de kerk een time-out, een periode van minder consumeren, een tijd voor pas op de plaats.

De 40-dagen-tijd, de vastentijd, de tijd vanaf carnaval tot aan Pasen is een tijd van bewust minderen, jezelf leger en lichter maken en ondertussen ongemerkt (be)sparen. Wat wil je laten staan? Snoep? Alcohol? Het toetje? Je mobiel of iPod? Even een poos níét laat je merken in welke vastgeroeste patronen je zit. Het is een soort ontslakken, ontgiften, afkicken. Je leert jezelf beheersen. Denk maar aan Spreuken 16:32, waar staat: wie zichzelf overwint is sterker dan die een stad overwint.”

En als je dan ook nog dagelijks iets in een spaarpotje stopt (wat je zelf kunt missen: 50 cent, 1 of 2 euro) dan is er aan het eind een prachtig bedrag voor het goede doel: World Servants. Dit is een organisatie die jonge mensen uitzendt naar ontwikkelingslanden. “World Servants geeft je de kans om als vrijwilliger mee te bouwen aan verandering. Ga mee en ontdek dat een werkvakantie in een ontwikkelingsland ook jouw leven verandert!” Francis GrooteBromhaar uit Lemele is al een keer geweest en wil nog eens haar handen uit de mouwen steken. Daarvoor moet ze wel zelf het reisgeld bijeen brengen.

Voor meer info en opgave: Michiel Huisman (michielhuisman@kpnmail.nl), Jenneke van Doesburg (06 221 789 97, doesburgjwvan@gmail.com) en Ger Zijl (predikant@ichthuskerk-lemele.nl)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.