zwarte piet nog steeds veel ingehuurd

Zwarte Piet wordt nog steeds veelvuldig ingehuurd. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS, maar dat blijkt ook uit een lang niet compleet rondje dat we zelf langs de velden maakten. Vanavond al, maar morgenavond op 5 december vooral, is het een komen en gaan van ingehuurde Zwarte Pieten in huiskamers waar zenuwachtige kindertjes wachten op wat komen gaat.

Tegenwoordig – voorspellen we zo maar – zijn die zenuwen vooral gebaseerd op de grootte van het cadeau dat er in die grote zak van Zwarte Piet zit. Vroeger was een kind toch vooral zenuwachtig voor die raar pratende Zwarte Piet met een roe voor wie dat verdiend had en met een zak waar geen pepernoten in zaten, maar die bedoeld was voor wie de roe niet genoeg was. Dt was maar, denken we zo maar, in de tijd dat er nog niet zo veel anders gekleurde mensen in het straatbeeld voorkwamen.

We zijn eigenlijk wel benieuwd hoe jullie Sinterklaas vieren. Met Zwarte Piet? Met een anderssoortige Piet, zonder Piet? Laat het ons weten. En vertel er meteen bij of je tevreden bent met je cadeau.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.