wijhenaar voelt zich vernederd na inval na valse tip

“Oud en nieuw zal nooit meer hetzelfde zijn,” zegt Serge van de Vlekkert uit Wijhe tegenover RTV OOst. Even was hij onterecht doelwit van een politieactie, na een tip op meldmisdaadanoniem.nl. Hij zou volgens de tip handelen in illegaal vuurwerk en z’n garage gebruiken als opslag.

Enkele dagen geleden belde de politie Van de Vlekkert op z’n werk met de mededeling dat ze thuis voor z’n deur stonden. Ze wilden in huis op zoek naar illegaal vuurwerk. En ‘we hebben een huiszoekingsbevel’ werd eraan toegevoegd. Even denkt Van de Vlekkert dat iemand hem in de maling neemt, maar niets was minder waar.

Van de Vlekkert stapt in de auto en rijdt naar z’n huis in Wijhe. Eenmaal thuis aangekomen werd de woede erger. “Ik heb flink gescholden en de agenten daarbij duidelijk gemaakt dat ik echt geen vuurwerk had. Maar met het huiszoekingsbevel wilden ze – vier man sterk – toch m’n garage doorzoeken. Daar troffen ze natuurlijk niets aan, want ik heb ook niks in huis. Ik heb zelfs nog aangeboden of ze in de rest van het huis wilden kijken, maar dat hoefde niet. Ze vertrokken nadat ze niets hadden gevonden zonder excuus.”

Anoniem vernederen
‘Ongelofelijk’ noemt hij het, dat je met een simpele klik op internet anoniem het leven van iemand anders zuur kunt maken. “Als je een hekel aan iemand hebt kun je zonder jezelf bekend te maken iemand dit aandoen. Ik heb enorm voor schut gestaan toen de agenten m’n huis binnen gingen. Die vernedering ben ik niet zomaar vergeten. Oud en nieuw zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Als een agent ’s avonds na z’n werk gewoon had aangebeld en had gevraagd of ze even in de garage mochten kijken had Van de Vlekkert er minder moeite mee gehad. “Maar het feit dat je al door de molen wordt gehaald met een huiszoekingsbevel maakt me kwaad. Je bent bekend bij de politie terwijl ik geen crimineel ben. Bovendien staan ze vier man sterk aan de deur, dat komt nogal bedreigend over en lijkt me nergens voor nodig.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.