wijhenaar pas op voor oplichting op datingsites

“Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook vaak zo”, begint een alerte Wijhenaar zijn verhaal aan Salland Centraal. De 75-jarige inwoner van Wijhe kreeg een artikel onder ogen over internetoplichting door een zogenaamde Microsoftmedewerker en besloot direct zijn ervaring te delen om iedereen te waarschuwen.

“Ik werd op een internetdatingsite voor 55+’ers aangesproken door een beeldschone dame uit Rusland. Ze zei ongeveer vijftig jaar te zijn en ik zei direct dat ik 75 jaar was. Ik vroeg haar dan ook wat ze met een man wilde die zoveel ouder is dan zij. Ze vertelde dat het haar niets uitmaakte en dat ze zich zelfs meer aangetrokken voelde tot oudere mannen.”

Met argwaan hield de Wijhenaar het contact aan. “Op een gegeven moment vertelde ze dat ze deze kant op wilde komen, maar geen ticket kon betalen. Of ik 500 euro wilde lenen. Ik zei ‘Dat wil ik wel. Leen het van iemand en dan betaal ik het je als je hier bent’. Dat kon niet, vertelde ze. Ze kon het ook niet lenen van haar dochter. Toen ik vertelde dat ik ook twee kinderen heb en de mevrouw vervolgens niets meer vroeg over de kinderen, wist ik genoeg. Vrouwen vragen zoiets direct.”

De alerte Wijhenaar besloot de vrouw een mailtje te sturen dat hij 500 euro over zou maken, maar dat dit een paar dagen zou duren om het naar Rusland te sturen. “Vervolgens hoorde ik niets meer van haar. Gelukkig had ik het op tijd door, maar ik waarschuw iedereen. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.