warm welkom tijdens het midwinterhoornblazen bij natuurmonumenten

De boswachters van Natuurmonumenten nodigen iedereen van harte uit om op zondag 3 januari tussen 13.00 en 16.00 uur langs te komen om samen te toosten op een mooi nieuw natuurjaar. Op de Sprengenberg bij Informatieschuur De Pas, Molenweg 2 in Haarle staan de boswachters klaar met een heerlijke mok warme chocolademelk om het nieuwe jaar in te luiden tijdens het afblazen van de Midwinterhoornblazers. 

Maaike Hoogland: “Het is een leuke manier om met bezoekers in gesprek te komen en onze passie voor de Sprengenberg met hen te delen. Het hele jaar zijn we hard aan het werk voor dit gebied, maar hebben we helaas te weinig contact met de bezoekers van het gebied. Deze eerste zondag van het nieuwe jaar leent zich er uitstekend voor om juist met deze natuurliefhebbers bij te praten. We staan klaar met een volle pan warme chocolademelk en hopen op veel bezoekers.”

Natuurmonumenten slaat deze dag de handen ineen met de Nederlandse producent van slaafvrije chocoladeproducten, Tony’s Chocolonely. Want bij een winterse natuurbeleving smaakt eerlijke chocolademelk natuurlijk het beste. Zo beginnen de bezoekers van ‘Warm welkom’ het nieuwe jaar in ieder geval goed.

Afblazen Midwinterhoornblazen
De Haarlese Midwinterhoorngroep sluit het blaasseizoen op de Sprengenberg af. Traditioneel mag er op de midwinterhoorn worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. De Haarlese blazers demonstreren hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt en leggen uit wat het verschil is tussen een natte en een droge hoorn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.