vriends weigert mee te gaan in negatief opportunisme

De eerste twintig minuten van het duel werd Helmond Sport van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gestuurd. Desondanks kwamen de bezoekers op voorsprong. “We zijn voor een groot gedeelte de betere ploeg”, begint Vriends zijn analyse na afloop. “We vergeten onze kansen af te maken en krijgen zelf wel weer een tegentreffer te verwerken”, is zijn korte maar bondige samenvatting van de eerste helft.

 De tweede helft ging het voor Go Ahead Eagles wat moeizamer. Het leek wel wat minder gecontroleerd. “Na rust werden we slordig en onrustig”, beschrijft Vriends het tweede bedrijf. “Maar dan nog waren we sterker dan Helmond.” 

Stemming slaat om

Toch wist Go Ahead Eagles dat krachtsverschil in eerste instantie niet om te zetten in een voorsprong, laat staan een gelijkmaker produceren. En dat leverde kritiek op van de supporters in de Adelaarshorst. “De stemming slaat om”, merkte ook de verdediger. “Ik weiger echter mee te gaan in dat opportunisme. Iets meer dan tien dagen geleden stonden we bovenaan. Nu kunnen we er niets meer van. Typisch de voetballerij.”

Toch houdt Vriends een slag om de arm. “We moeten natuurlijk wel voor een deel naar het publiek luisteren. Het is verleidelijk om daar in mee te gaan. Belangrijker is echter dat we ons eigen spel blijven spelen. Al is dat wel soms lastig”, besluit de aanvoerder. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.