vriends we hebben een probleem

Go Ahead Eagles verloor vrijdagavond op eigen veld van Fortuna Sittard. De nederlaag was de volgende in een belabberde serie. Uit de laatste zes wedstrijden haalden de Deventenaren slechts vier punten. Daardoor staat Go Ahead Eagles nu zesde, op elf punten van de koppositie. Aanvoerder Bart Vriends windt er geen doekjes om en spreekt van een probleem.

Door Maurice Kuipers

“We hebben een probleem, dat moge duidelijk zijn. De afgelopen zes wedstrijden hebben we een dramatisch slechte serie neergezet”, aldus een eerlijke Vriends die de wedstrijd tegen Fortuna zag als laatste kans om iets van de eerste seizoenshelft te maken. “We hadden van een slechte eerste seizoenshelft nog een matige kunnen maken door te winnen. Dat laten we na. Echt een verschrikking.”

Het probleem van de dramatische resultaten is veroorzaakt door onderliggende problemen volgens Vriends. “Op dit moment hebben we denk ik een gebrek aan creativiteit en lef.” Ook de mentale hardheid is volgens Vriends niet in optima forma aanwezig. “Ik heb het gevoel dat we verkrampen als het minder gaat, als we een kans missen of een doelpunt tegen krijgen.”

Het gevolg is dat Go Ahead Eagles in een recordtijd de bovenste plek in de Jupiler League heeft ingeruild voor een zesde plaats. “Ik ben er ziek van. Dat mag je best weten”, aldus de captain die eerlijk is en ook beseft dat het vertoonde veldspel het hele seizoen al niet uitmuntend is. “De prestaties werden misschien wel verbloemd door Leon (de Kogel, red.) die ze er uit alle hoeken inschoot wanneer we het moeilijk hadden.”

Aan de instelling zal het bij Go Ahead Eagles in ieder geval niet liggen volgens Vriends. “De intentie is er wel, we willen zo graag en zeggen in de rust ook altijd tegen elkaar dat we nog even alle energie er ingooien.” Maar op energie win je als club geen wedstrijden. Vriends is het daar mee eens. “Op deze manier niet inderdaad. Tegenstanders graven zich in en wij hebben niet de oplossing om de verdediging kapot te spelen.”

Oplossing
Naar die oplossing kan het team van Dennis Demmers nu in alle rust zoeken. De winterstop is namelijk aangebroken. Volgens Vriends is dat lekker. “Het is wel even mooi geweest met die slechte resultaten. We willen het ontzettend graag omdraaien en dachten daar tegen NAC mee te zijn begonnen, maar dat geven we absoluut geen gevolg. Misschien is het dan goed om even ten rade te gaan bij onszelf. Iedereen moet thuis maar eens gaan nadenken wat ze individueel meer kunnen brengen.” 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.