vr ijsselland waarschuwt voor brandgevaarlijke wensballon

Veiligheidsregio IJsselland waarschuwt met het oog op de jaarwisseling voor het gebruik van wensballonnen. De sfeervolle mini-luchtballonnen kunnen onverhoopt veel schade aanrichten.

Tijdens de feestdagen, maar ook bij trouwerijen en herdenkingen zijn (Thaise) wensballonnen erg populair. Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat de ballonnen, eenmaal opgelaten, ongeleide projectielen worden die bij onvoorzichtig gebruik veel schade kunnen aanrichten. ​Wanneer ze bijvoorbeeld op rieten daken landen kan er eenvoudig brand ontstaan.

Veiligheidsregio IJsselland waarschuwt dan ook voor de gevaren en raadt aan goed op te letten of de ballon aan de eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) voldoet. Daarnaast wordt aangeraden de gebruiksaanwijzing bij de ballon nauwkeurig op te volgen. “Zo voorkom je dat een voor jou speciaal moment onbedoeld ook voor de buurman onvergetelijk wordt”, aldus Veiligheidsregio IJsselland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.