vaste prijs voor driegangendiner bij taveerne tivoli

Duidelijkheid, dat is waar Willemien Boerdijk van Taveerne Tivoli voor heeft gekozen. Vanaf woensdag 11 november mogen de gasten van het Raalter restaurant aan de hand van de kaart zelf een driegangendiner samenstellen voor 27,50 euro. “Ik merk al tijden dat veel gasten graag van tevoren willen weten hoeveel ze op een avond kwijt zijn.”

De kaart biedt uiteraard keuze genoeg: zeven voorgerechten, variërend van paddenstoelensoep tot rundercarpaccio en van salade van gerookte kip tot gefrituurde camembert; acht hoofdgerechten, van spareribs tot zalmtournedos, van hertenbiefstuk tot gevulde portobello’s (paddenstoelen, vegetarisch) en enkele nagerechten: onder andere dame blanche ijs, brownies en crème brûlée. “De kaart is seizoensgebonden”, stelt Willemien. “Over acht tot tien weken komt er weer een nieuwe. We bereiden alles op ambachtelijke wijze en maken daarbij gebruik van veel streekproducten.”

Willemien hanteerde al een dergelijk concept voor grotere groepen: één vaste prijs voor een driegangen diner. “Daarvoor hadden we een speciale menukaart. Maar andere gasten begonnen ook naar die kaart te vragen. Dat vaste tarief sprak blijkbaar aan. En dat zette ons aan het denken. Nu hebben we nog maar één kaart; eenheid voor alle doelgroepen: de bedrijven die hier een borrel geven, de mensen die hier vergaderen of een partijtje geven en de reguliere gasten.”

Fijnproevers
De insteek van de kaart is heel breed. “In principe bieden we een Nederlandse kaart met invloeden vanuit de Franse en Amerikaanse keuken en exotische landen”, stelt Willemien. “Voor de mensen die gewoon een avondje uit willen, maar ook voor de echte fijnproevers. ’t Mag af en toe wel iets exclusiever, zonder dat het al te exclusief wordt. Met Taveerne Tivoli willen we voor iedereen toegankelijk zijn. Daar was de sfeer hier al naar en nu ook de kaart!”

Aan de invoering van de kaart is een nieuwe actie gekoppeld. Elk driegangen diner is goed voor een stempel. Twintig stempels leveren een gratis drie gangen diner op. Taveerne Tivoli is te vinden aan de Zwolsestraat 63 in Raalte, tel: 0572-364187. Meer informatie op staging2.taveernetivoli.nl.

Voor de agenda
Zondag 29 november: livemuziek van duo Toedus (15.00 tot 19.00 uur)
Donderdag 3 december: akoestische livemuziek (17.30-20.30 uur)

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.