usv blijft aan kop ondanks puntverlies

Na twee overwinningen op rij is USV in de 4e klasse H tegen puntverlies aangelopen. In de thuiswedstrijd tegen Diepenveen werd het 2-2. Bij rust stond USV met 1-2 achter, maar tien minuten voor tijd voorkwam Leon Kooiker een nederlaag. Toch een knappe prestatie aangezien USV vanaf de 77e minuut met een man minder speelde. Bas Chierandjoe kreeg twee gele kaarten, waarvan de laatste het hebben van commentaar tegen de scheidsrechter.

Theo van ’t Zand, trainer van USV, kan zich vinden in het gelijkspel. “In de eerste helft stopte Diepenveen meer energie in de wedstrijd, daar hadden we moeite mee. Ze hadden een overwicht op het veld. Dat verbaast me niet, want Diepenveen is een ploeg met veel ervaring in de vierde klasse.” Overigens kwamen de 0-1 en de 0-2 op een manier tot stand die volgens de oefenmeester niet mag kunnen. De eerste treffer kwam uit een hoekschop die werd afgerond door Jeffrey Mooren, en de tweede treffer was een eigen doelpunt van een verdediger van USV. Vlak voor de rust wist USV de aansluiting te vinden door een doelpunt van Ron Meijerink. In de tweede helft ging USV ‘volle bak’ volgens Van ’t Zand en werd Diepenveen alleen nog een paar keer uit counters gevaarlijk. De gelijkmaker van Leon Kooiker viel ongeveer 10 minuten voor tijd en was een logisch gevolg van het overwicht in de tweede helft.

USV begon als promovendus aan de competitie en dus is de eerste positie halverwege een verrassing te noemen. Van ’t Zand: “Vooraf had ik bedacht dat plek 8 ‘wel leuk’ zou zijn, maar nu we hier staan willen we hier ook blijven. We gaan in de tweede seizoenshelft ‘volle bak’ en kijken hoever we komen.”

Ondanks het gelijkspel blijft USV koploper. De druk zal direct na de winterstopechter groot zijn, want Dalfsen en SV Zwolle volgen op 1 punt achterstand: 25 punten voor USV, 24 voor Dalfsen en SV Zwolle. Na de winterstop begint de ploeg van trainer Theo van ’t Zand met een thuiswedstrijd tegen Haarle. Deze confrontatie staat op de planning voor 24 januari.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.