uitbuiken op warmste tweede kerstdag

Het wordt morgen, Tweede kerstdag, 14 à 15 graden en met die temperaturen wordt het dagrecord voor 26 december grandioos verbroken. Dus je hoeft morgen tijdens het uitbuiken en het gezellige wandelingetje met het hele gezin niet eens een dikke jas aan te trekken.

De bewolking en regen van vandaag zijn onderdeel van een warmtefront. Vanuit het zuiden stroomt dan ook geleidelijk warmere lucht binnen. Vanmiddag is het 8 graden, vanavond rond 19:00 uur wordt het 12 graden.

Record aan diggelen
Morgenmiddag wordt het zelfs 14 of 15 graden. De hoogst gemeten temperatuur op tweede kerstdag voor De Bilt is 12,1 graden, van het jaar 1974. Dat record wordt dus verscherpt met grofweg 2 graden.

Het weerbeeld daarbij is morgen een stuk mooier dan eerste kerstdag. Nadat in de vroege ochtend de regen naar het noorden is weggetrokken, blijft het overal droog. De zon laat zich in het zuiden als eerste zien, geleidelijk klaart het ook in het midden van het land wat op. Het is bijzonder zacht, wel waait het stevig.

Wat doe jij morgen? Of staat er nog een verplicht familiebezoekje op het programma?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.