uit het boetelerveld nijlganzen

“Dit paartje bontgekleurde nijlganzen is vaste gast op deze maïsakker. De naam zegt het al, nijlganzen komen oorspronkelijk uit Egypte langs de Nijl. Het schijnt dat er in 1967 zes Nijlganzen ontsnapten uit een park in Rijswijk en ook een paartje uit de Wassenaarse Dierentuin. Zo’n 20 jaar later waren er 350 broedparen en weer 20 jaar later is het met 5000 broedparen een van de snelst toenemende broedvogelsoorten van ons land. Het meest vallen de felgele ogen op in een kastanjebruin boevenmasker. En boeven zijn het. Regelmatig kom ik gekraakte nesten tegen van torenvalken, buizerds en zelfs haviken worden met veel bombarie van hun nest gejaagd.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.