uit het boetelerveld ganzen

Onze natuurkenner Sjaak Bruggeman trok onlangs weer, bewapend met camera, het Boetelerveld in. Ditmaal spotte hij ganzen en natuurlijk had hij daar weer wat leuks over te vertellen:

‘Het is altijd weer een fascinerend gezicht om ganzen, vaak gakkend, te zien overtrekken. Temperatuurdaling, voedseltekort en een tekort aan daglicht dwingen ze om vanuit gebieden langs de poolcirkel te vertrekken. Om elkaar uit de wind te houden vliegen ze in V- formatie of in een lijn. In de winter komen ze met honderdduizenden naar Nederland om te overwinteren. Hier zijn ze te zien op akkers en weilanden waar ze leven van oogstafval en gras. Voor de veiligheid brengen ze de nacht op het water door.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.