Home / archiefcentraal / uit het boetelerveld de zilverreiger

uit het boetelerveld de zilverreiger

‘‘Deze hagelwitte vogel, de zilverreiger, met zijn gele snavel blijft een markante verschijning in ons landschap. Langzaam door het water lopend jaagt hij op vissen en amfibieën en op land staan kleine zoogdieren als woelmuizen en mollen op het menu. Deze Rode Lijst soort is door de mildere winters en verbetering van het leefgebied met een geweldige inhaalslag bezig. Hoe lang duurt het nog eer deze opvallende witte reiger de blauwe reiger qua aantal heeft ingehaald?’’

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.