team lef voor vijfde jaar aan de start roparun

Team Lef uit Raalte staat in 2016 voor de vijfde keer aan de start van de 25e editie van de Roparun. Vanwege dit dubbele jubileum pakt Team Lef groots uit door niet met één team, maar met twee teams de starten in Parijs.

De gezamenlijke passie van Kristel Verweij en Patricia Koolhof voor het hardlopen bracht hen op het spoor van de Roparun. Een reis en avontuur voor het leven, zo ook aankomend jaar. Omringd door een team van ongelooflijk enthousiaste mensen waarmee zij samen de reis gaan beleven en Team Lef steeds meer op de kaart zetten.

Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan vijfhonderd kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. De deelnemers leveren in teamverband een collectieve sportieve prestatie. Op deze manier halen zij geld op voor mensen die weinig of geen uitzicht meer hebben in hun ziekteproces. Mensen die meedogenloos de diagnose kanker kregen voorgeschoteld. Het gaat erom het leven van deze mensen een beetje dragelijker te maken. Het motto vanuit de Roparun is dan ook: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Ondertussen vallen de puzzelstukjes in de loop van de jaren samen en gaat Team lef verder. Team Lef wil aankomend jaar naast het lopen van de Roparun ook weer lokaal bijspringen in de ondersteuning van de palliatieve zorg waar nodig. “Dit omdat we vaak allemaal van dichtbij worden geconfronteerd met dergelijke aspecten.” Daarom is vorig jaar Stichting Team Lef Raalte leven ingeblazen, om dit ieder jaar te kunnen bewerkstelligen. 

Met het opgehaalde geld van vorig jaar zijn er verwendagen georganiseerd voor ouderen in Raalte die noodzaak hebben aan palliatieve zorg. Een dag om even net wat meer leven te mogen ervaren en voelen. Dit is met hartverwarmende reacties ontvangen.

Bijdrage
Aankomend jaar draagt Team Lef ook weer bij. “We hebben elkaar nodig.” Dat geldt voor Team Lef en alle andere teams tijdens de Roparun. “Maar eigenlijk geldt dat voor ons allemaal, iedere dag. Daarom wil Team Lef aankomend jaar graag het gezin centraal stellen. De mensen om de getroffenen heen. Die mensen die te maken krijgen met onmacht, verdriet en te vaak nog verlies.“

Ze gaan er dus weer voor. Twee teams vol ongelooflijk enthousiaste mensen zijn weer volop begonnen met de voorbereiding voor 2016. Door deelname met twee teams hoopt Team Lef dit jaar nóg meer geld op te kunnen halen. De eerste lijntjes voor de sponsoring zijn uitgezet en er is een professionele flyer, met medewerking van Guts Communication Raalte, ontwikkeld waar Team Lef in één oogopslag het doel uiteenzet.

Er zijn al mooie bijdragen geleverd en donaties gedaan door bedrijven die het gedachtegoed een warm hart toedragen. “Bedrijven die samen met ons de puzzel steeds completer willen maken.” Zo heeft Guts Communication niet alleen de flyer ontwikkelend, maar hebben zij ook een compleet nieuwe huisstijl voor Team Lef ontwikkeld. De nieuwe website is gemaakt door Epartment en gehost door BData. Aan het uiterlijk van de teamleden van Lef wordt ook gedacht. Zij worden door Intersport Schutte en Innofeet in het nieuw gestoken. Al het bovenstaande nieuws wordt dit jaar weer vastgelegd door fotograaf Johan Wolff.

“Een ander voorbeeld van een bijdrage die Team Lef reeds heeft ontvangen, is de fantastische sponsoring ter waarde van duizend euro van Stichting Hetty Odink.” Deze stichting verleent steun in de vorm van financiële donaties aan een aantal goede doelen in Nederland die middels concrete doelstellingen en op transparante werkwijze zich inzetten voor de bestrijding van kanker of die bijdragen aan het welzijn van kankerpatiënten. “Helemaal op het lijf van Team Lef geschreven dus.

Activiteiten
Vanuit de organisatie van de Roparun is ieder jaar weer een verplichte afname van loten die alle teams mogen verkopen. Hiervan komt de opbrengst geheel ten goede aan het Roparun-doel. Team Lef heeft deze loten inmiddels in huis dankzij KAWE B.V. Raalte. De verkoop is dus officieel gestart.

Lef is nog maar net begonnen en organiseren de komende tijd nog verschillende activiteiten om geld in te zamelen. Momenteel loopt er weer een wijn- en bieractie in samenwerking met Korbeld en een kerstpakketactie in samenwerking met de zuivelhoeve. Maar er is nog meer. Onder andere een Valentijnactie met lekkere ontbijtjes. Ook komt er dit jaar weer een ‘Vrienden van Lef’ avond in de Gouverneur op zaterdagavond 23 april.

Sociale media
Ben je enthousiast geworden over Team Lef of wil je met je bedrijf een bijdrage leveren of een donatie doen? Aarzel niet en neem contact op met Team Lef.

Team Lef is via sociale media te volgen, zodat je op de hoogte kunt blijven van allerlei nieuwtjes, acties, trainingen en activiteiten. Bekijk ook de vernieuwde website staging2.stichtinglefraalte.nl. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook naar info@stichtinglefraalte.nl. Twitter: @LefRaalte. Facebook: Team Lef. Instagram: @teamlef. Periscope: @LefRaalte.

Periscope is een relatief nieuwe applicatie die een meerwaarde biedt ten opzichte van andere sociale media platforms. Zij maken gebruik van live video streaming, waardoor je als kijker direct kan zien waar Team Lef is en waar zij zich mee bezig houden. Je krijgt ook een melding wanneer Lef live is, zodat je kunt meekijken en zelfs kunt reageren wanneer je wilt. Je kunt ook in de 24 uur na de uitzending de herhaling bekijken. Team Lef gaat dit zoveel mogelijk inzetten in de voorbereiding van de Roparun, maar ook tijdens de run. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.