strafschop behoedt go ahead eagles voor vierde nederlaag op rij

Na drie verloren wedstrijden op rij besloot Demmers zijn ploeg, dat aardig voetbalde in Volendam, niet te wijzigen. Duits en Daemen mochten gezamenlijk op het middenveld beginnen. Aan de twee controleurs viel af te lezen dat Demmers koos voor zekerheid.  Als titelkandidaat toch wat behoudend wanneer je de nummer één van het rechterrijtje in eigen huis ontvangt.

Desondanks begon Go Ahead Eagles met veel dreiging aan de wedstrijd. Achterin werd rustig opgebouwd alvorens de vrije man op het middenveld de aanvallers op het vijandelijke doel afstuurde. Helmond Sport-doelman Wouter van der Steen werd daardoor in de eerste tien minuten al meermaals op de proef gesteld. 

Hoewel Go Ahead Eagles vele malen beter voetbalde dan Helmond Sport wist de ploeg dit overwicht nog niet in cijfers uit te drukken. En dat was niet voor het eerst dit seizoen. De afgelopen wedstrijden kostte dat gebrek aan scorend vermogen de club telkens punten. De bezoekers wisten dat ook en wachtten geduldig op het juiste moment om Go Ahead Eagles pijn te doen.

Dat moment leek in de eerste helft steeds dichter bij te komen. Go Ahead Eagles ging in een versnelling lager spelen waardoor Helmond Sport na twintig minuten eindelijk eens mee kon gaan voetballen. Door vaak voor de moeilijke oplossing te kiezen werd de ploeg van Demmers in het tweede bedrijf van de eerste helft nauwelijks meer gevaarlijk. In tegenstelling tot de bezoekers. Op slag van rust zorgde Bjelica voor de 0-1 ruststand. De verdediger van Helmond Sport verschalkte doelman Zwarthoed door een vrije trap laag binnen te krullen.

In de tweede helft was het voor Go Ahead Eagles zaak om de tegentreffer goed te maken. De afgelopen weken slaagde de ploeg van Demmers daar niet in en kwam het juist meerdere malen na rust op een grotere achterstand. Dat was vrijdagavond in de Adelaarshorst wederom een mogelijk scenario. Nadat Bjelica geheel vrijstaand over kopte schoot Schilders een dito voorzet van Kerk wild naast. Iedereen in de Adelaarshorst haalde opgelucht adem.  

Vers bloed binnen de lijnen

Demmers besloot daarop in te grijpen. Hij bracht Nick de Bond voor Van Overbeek en liet Rijsdijk Duits vervangen. Ook met het verse bloed binnen de lijnen kon Go Ahead Eagles weinig uitrichten tegen het defensief ingestelde Helmond Sport. De Deventenaren probeerden eindeloos via voorzetten tot kansen te komen, maar daar waren de bezoekers goed tegen bewapend.

Hoe langer de wedstrijd duurde hoe minder het gevoel werd dat Go Ahead Eagles het tij ging keren. Sterker nog het was Helmond Sport dat de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. Markiet kopte vanuit een hoekschop over en liet daardoor de thuisclub in leven.

Vervroegd sinterklaascadeau

Maar zoals vaker de afgelopen weken wist Go Ahead Eagles zichzelf niet te belonen met een doelpunt. De vierde nederlaag op rij leek het onverbiddelijke gevolg. Helmond Sport droomde al van een vervroegd sinterklaascadeau in de vorm van drie gestolen punten, maar uiteindelijk zorgde een beslissing van arbiter Kamphuis voor een puntendeling. Nadat Ten Den onderuit werd geschoffeld in het zestien metergebied benutte topscorer Leon de Kogel het buitenkansje vanaf elf meter. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.