start dorpsboomgaard samen met buurtbewoners heino

Onder grote belangstelling vanuit de buurt heeft wethouder Wout Wagenmans vanochtend, op 9 december, samen met Jos Wigger van de Werkgroep Dorpsboomgaard de starthandeling gedaan voor de aanleg van de dorpsboomgaard naast de nieuwbouwlocatie Slotboom aan de Raalterstraat. Een dorpsboomgaard van en voor de inwoners van Heino. Wout Wagenmans benadrukte in zijn speech blij te zijn met dit mooie voorbeeld van overheidsparticipatie. Een initiatief vanuit de samenleving, waarbij Plaatselijk belang Heino en de Stichting Duurzaam Heino in samenwerking met projectontwikkelaar Synchroon en de gemeente Raalte tot de ontwikkeling van de dorpsboomgaard zijn gekomen.

De boomgaard is van en voor de inwoners van Heino. De aanplant van de fruitbomen en het beheer daarvan wordt door de inwoners van Heino zelf gedaan. De boomgaard heeft ook een educatieve en recreatieve functie. De werkgroep gaat informatiepanelen, zitbanken, nestkasten en een insectenhotel plaatsen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.