Home / archiefcentraal / sportmix voor kinderen met een beperking

sportmix voor kinderen met een beperking

In de aanloop naar de Special Olympics op zaterdag 9 januari 2016 in Raalte houdtt RGV Kwiek op woensdagmiddag open lessen SportMix voor kinderen met een beperking. Peter Gras, directeur van Sportbedrijf Raalte, bezocht deze les onder leiding van Marjet Temmink en vond het “fantastisch om te zien hoeveel plezier de kinderen aan SportMix beleven”. 

Wat is SportMix?
SportMix is dé sportclub voor kinderen van zes tot zestien jaar die bij een gewone sportvereniging om diverse redenen afhaken. Kinderen die behoefte hebben aan veiligheid, een duidelijke organisatie, structuur en individuele aandacht volgen bij SportMix een gevarieerd programma van sport- en bewegingsactiviteiten. Bij SportMix wordt in kleine groepjes kennisgemaakt met verschillende sporten. Iedereen krijgt individuele aandacht van Calo-studenten (Windesheim Zwolle) die onder leiding staan van de deskundige leiding van Marjet Temmink. Zo ontdekken ze waar ze goed in zijn of wat ze het leukste vinden om te doen.

Gratis kennis maken
Kinderen die bijvoorbeeld nog nooit lid zijn geweest van een sportvereniging of juist gestopt zijn met een sport, kunnen op woensdagmiddag om 14.00 uur SportMix proberen in gymzaal Het Raan in Raalte.

Iedereen actief
Zaterdag 9 januari komen veertien sportverenigingen uit de regio Salland en IJsselland naar Raalte. Iedereen met en zonder beperking kan dan kennis maken met het complete regionale sportaanbod. Olympische sporters dagen iedereen uit om mee te doen met atletiek, dans, gymnastiek, handbal, basketbal, judo, korfbal, skeeleren, tafeltennis, voetbal, handbike, wheelen en wielrennen. Meer informatie over dit uniek regionale evenement is te vinden op www.sportbedrijfraalte.nl/specialolympics.nl

Lees ook

Officiële start van sloop bij Stevenskamp

HEETEN/RAALTE – Onder toeziend oog van bewoners en overige betrokkenen is vorige week dinsdag de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.