sp boel stort in als betaald parkeren blijft

In onze serie over het winkelcentrum in Raalte (bekijk de andere verhalen in dit dossier) zijn dit keer de politieke partijen aan het woord. Wat vindt SP?

De SP is tegen het betaald parkeren in Raalte. Daarnaast vindt de partij dat er teveel winkelruimte is neergezet. Ze vinden verder dat huurprijzen in het centrum moeten werken volgens het marktmechanisme. Harry van Kampen reageert namens de partij. “Aangaande betaald parkeren waren wij de eerste, al jaren terug, die daar tegenstander van waren. En dat zijn we nog steeds. Blijven we betaald parkeren handhaven dan steekt men in Deventer en Zwolle de vlag uit en zakt, in een aantal jaren, de boel hier flink in. Een ongewenste situatie.”

“Als liberalen bezuinigen dan gooien ze het bij de gemeente over de schutting. Men heeft teveel aan winkelruimte neergezet. Nu kan het niet zo zijn dat we winkels gaan verplichten te verhuizen en de rekening bij de gemeente even over de schutting gaan gooien. Projectontwikkelaars zullen de prijs moeten aanpassen aan de vraag en wanneer die laag is, is de huurprijs ook laag. Als je het marktmechanisme volgt.

Als men een heel goed plan heeft willen wij ook wel wat doen bijvoorbeeld de rotondes laten voorzien van reclame en dat geld gedurende een tijd inzetten om het plan te ondersteunen. Maar om ergens in een andere gemeente te laten bepalen hoe het er hier uit moet gaan zien zou slecht zijn. Dat kunnen we immers zelf veel beter. Liever had ik dit in ons fractieoverleg besproken. Immers het rommelt flink in winkeliersland.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.