smeekens is titel 500 meter kwijt

Smeekens begon zijn seizoen matig. Vanwege een val tijdens selectiewedstrijden liep hij gegardeerde deelname aan WK-wedstrijden mis, moest zich via de B-ploeg weer in de kijker plaatsen, maar kon aldoor zijn vorm wel bewijzen.

Vandaag tijdens het NK afstanden in Herenveel liet Smeekens ook weer zien waarom hij de Japanner uit Salland genoemd wordt: snelle start en een goede volle ronde. Maar Kai Verbij heeft écht Japans bloed. In dat land wordt zelfs een documentaire van hem gemaakt en vanwege zijn progressie op de 500 meter is daar recent nog een extra aflevering aan vast geplakt. En met dat echte sprintersbloed is Verbij dus nu de nieuwe Nederlands kampioen op de 500 meter.

Of het een wisseling van de wacht is? Dat valt nog te bezien. Het is een na-Olympisch jaar en de toppers nemen dan meestal even gas terug.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.