schaatsen voor het goede doel opgeven is geen optie

Schaatsen op de Weissensee voor het goede doel. Keihard ervoor gaan door weer en wind. Voor zeven heren uit Raalte wordt dit begin 2016 realiteit. Zij doen mee aan Weisensee4Kids, de alternatieve Elfstedentocht. Een pittige schaatstocht waarbij de opbrengst ten goede komt aan Ronald McDonald Huis Zwolle en Orange Babies.

Hoe hun omgeving reageert op dit grote avontuur? Helder en duidelijk, maar met diep respect: ‘Jullie lijken wel gek’. Want laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk ook niet niks. Trainen en nog eens trainen, voorbereiden en inlezen. Want schaatsen op de ijsbaan in Deventer is natuurlijk niet ter vergelijken met schaatsen op een groot meer met scheuren en waar het koud is en je verschillende weersinvloeden kunt verwachten.

Timo, Paul, Joost, Jan Peter, Harold, Bert en Martin hebben ieder een eigen manier en motivatie om mee te doen. Variërend van omdat zij zelf hebben onder vonden hoe het voelt als je kindje in het ziekenhuis ligt tot de sportieve uitdaging en je in willen zetten voor het goede doel. Maar één ding is zeker: de heren gaan ervoor. Zo ook in de voorbereidingen. Er wordt flink getraind op de baan, twee keer per week 30-40 kilometer, hardgelopen en nagedacht over goede voeding. Via fysiotherapie Salland, in de persoon van ervaren marathonschaatser Hannes Schalkwijk, krijgen zij ondersteuning. Ook is er inmiddels een eerste workshop geweest over wat je tijdens zo een zware tocht kunt verwachten. Tijdens de Weissensee verbrand je gemiddeld 4000 calorieën, dus professioneel advies is heel erg belangrijk. Daarnaast zijn de heren ook gestart met oefeningen omdat schaatsen een technische sport is waarbij een goede balans van groot belang is.

Lianne Booijink, manager van het Ronald McDonald Huis en ook woonachtig in Raalte, gaat dit jaar weer mee om de deelnemers een hart onder de riem te steken. “Ik ga nu al een aantal jaren mee en het is zo bijzonder om te zien dat voor alle deelnemers geldt dat opgeven geen optie is. Net als ouders met een ziek kindje. Daar krijg ik echt kippenvel van. Dat er dit jaar een team mee doet uit Raalte vind ik helemaal super. Ze gaan er echt met z’n allen voor. Ik heb er diep respect voor!”

Inmiddels is het team druk bezig om sponsorgeld in te zamelen voor hun actie. Een aantal vrienden, familie en zelfs een paar bedrijven hebben toegezegd hen te helpen. Uiteraard zijn zij blij als u ook een donatie wilt doen voor dit goede doel. Dit kan via staging2.Weissensee4Kids.nl/teamRaalte. “Namens het team alvast hartelijk bedankt!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.