sanering olasfa terrein duurt maanden langer olst wijhe woest

Op het Olasfa-terrein is veel meer verontreiniging aangetroffen dan aanvankelijk gedacht. “Dat is slecht nieuws en heel slecht door de provincie gecommuniceerd. We kunnen ons goed voorstellen dat de bewoners hier enorm teleurgesteld over zijn”, aldus Blind.

Het gaat op het Olasfa-terrein om teer en oliën. De sanering duurt al bijna 10 jaar en zou op 1 januari voltooid zijn. Totdat dinsdagavond op een bewonersavond het slechte nieuws werd gemeld. “En om dan zo via via te horen dat de sanering nog maanden doorgaat, zonder ambtelijk geïnformeerd te zijn, dat vind ik onbehoorlijk. We voelen ons niet serieus genomen.”

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/adbL0op5Ljc”]

Complete verrassing
Het slechte nieuws en de manier van communiceren zijn hard aangekomen bij de wethouder. “Het is een complete verrassing. Onze empathie gaat uit naar de bewoners. Die hebben zware jaren gehad en dachten nu eindelijk naar de toekomst te kunnen kijken. En dan komt er zo’n mededeling die terloops wordt gedaan. Dit kunnen we niet zomaar over onze kant laten gaan.”

Blind wil een indringend gesprek met de provincie. Over de vergunningverlening en de compensatie voor de omwonenden. “En we vragen ons af of we wel met de uitvoerder verder moeten, de CombinatieOlasfa. Wij hebben er altijd enorm ons best voor gedaan om dit proces zorgvuldig te laten verlopen en dan krijg je dit. De stoom komt niet meer uit mijn oren, maar dat was eerder deze week wel het geval!”

CDA Overijssel
Ook CDA Overijssel wil duidelijkheid van het provinciebestuur over de uitloop van de sanering van het Olasfa-terrein in Olst. De partij wil onder meer weten waarom de provincie niet eerder aan de bel trok bij de omwonenden. Ook vraagt het zich af hoe het kan dat de sanering, die al sinds 2006 gaande is, pas één maand voor de deadline een uitloper krijgt.

Volgens de partij zorgt het uitstel voor veel onrust bij bewoners en de gemeente Olst-Wijhe. CDA wil weten hoe de communicatie geregeld is en hoe lang de provincie al weet dat de deadline onhaalbaar is.

De provincie Overijssel wil niet reageren op het verlengen van de saneringswerkzaamheden in Olst. De provincie wil eerst het contact met de bewoners afwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.