sallanders crossen in laag zuthem

En daar waren ze weer bij elkaar: een kleine duizend hardlopers en -loopsters om in de bossen van Den Alerdinck van een halve tot tien kilometer hard te lopen. Bij de start is dat altijd even dringen, vooral de hardlopers die voor het hard lopen komen proberen voorin de startrij te staan, maar ook achterin het veld is het gelijk na de start zoeken naar je juiste plek.

De Den Alerdinckloop in Laag Zuthem is op het gebied van ‘een plekje vinden’ extra lastig, want de eerste anderhalve kilometer zijn de paadjes smal en als je dan even een breder pad gehad hebt, moet je met z’n allen een eenpersoonsbruggetje over. Dringen dus, vooral als je toch van plan bent een goede tijd neer te zetten. Maar voor degene die dat niet van plan, komen die smalle paadjes natuurlijk ook wel goed uit.

De gesprekjes na afloop gaan dan ook altijd over die tijd: “Ja, lekker, dik onder het halve uur.” Of “Nee, niet zo snel, maar ja, filevorming hè?” Los van die gesprekken is het na afloop ook iedere keer weer dat gevoel van ‘yes, we did it’ en ‘wat is dat Sallands Cross Circuit toch een mooi fenomeen.

Hoe belangrijk winnen is, blijkt wel uit de prijzen die ze bij de Den Alerdinckloop uitreiken. Voor iedereen een lekkere warme muts. En verder tien prijzen die per loting lukraak naar de deelnemers gaan. Mooi! Zie hieronder de fotoreportage van Johan Wolff. Voor meer foto’s kijk je maandagochtend op staging2.johanwolff.nl.

Volgend weekend wordt het een druk weekend voor de SCC-lopers. Op zaterdag moet je in Nijverdal zijn voor de De Wilgenweard Nijverdalse Bergcross. Zondag is de Ten Broeke Crossloop in Lemelerveld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.