Home / archiefcentraal / rtv raalte voldoet aan eis achterban 100 000 mensen

rtv raalte voldoet aan eis achterban 100 000 mensen

RTV Raalte heeft zich aangesloten bij RMC De Nieuwe Hanze. De lokale omroep voldoet daarmee aan een eis van de Overkoepeling van Lokale Omroepen in Nederland om een achterban van 100.000 mensen te hebben.

De Nieuwe Hanze is een regionaal mediacentrum van lokale omroepen binnen het publiek bestel met partners in bijvoorbeeld Heerde, Hattem, Elburg en zelfs Dronten en is een jaar geleden opgericht. Zwolle zat daar eerst ook bij maar die is er al weer uit. Maar Airplay Radio zit er ook bij en dat station zendt uit in Olst-Wijhe.

Er is ook nagedacht over een samenvoeging van de lokale omroepen in Salland, waarbij Raalte, Olst-Wijhe en Deventer samen zouden gaan. Maar Airplay zat al richting noordoosten van het land en Deventer heeft verdergaande plannen samen met Apeldoorn en Zutphen verder te gaan.

Het RMC garandeert de publieke omroepen van Raalte en Olst-Wijhe van voldoende achterban zodat ze gebruik kunnen blijven maken van diensten van de OLON en ook kan de samenwerkende club goedkoper werken wegens schaalvergroting. Het is niet meteen ook verplicht samen uitzendingen te maken.

Airplay Radio en RTV Raalte onderzoeken wel hoe ze met z’n tweeën gezamenlijke programma’s kunnen gaan maken.

Lees ook

Friends of Ribs & Blues wil fans en festival verbinden

RAALTE – Een speciale vriendenclub voor de liefhebbers, sympathisanten en fans van Ribs & Blues …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.