Home / archiefcentraal / rolstoelpool van start in heeten

rolstoelpool van start in heeten

Wethouder Gosse Hiemstra heeft in Stevenskamp in Heeten het startsignaal gegeven voor de Rolstoelpool in Heeten. Vanaf nu is er voor iedereen inwoner van de gemeente Raalte een rolstoel beschikbaar als je die incidenteel wil gebruiken.

Het startsein geldt voor een Rolstoelpool voor de gehele gemeente Raalte. In januari 2014 is gestart met een pilot in Heino. Na bijna 2 jaar is gebleken dat hier met regelmaat gebruik van wordt gemaakt. Daatje Bergman, medewerker van het Wooldhuis, kijkt terug op een goede pilotperiode: ‘Wij zijn erg blij in Heino dat we onze inwoners kunnen laten genieten van activiteiten door de inzet van rolstoelen die klaar staan’.

Door het succes in Heino is besloten de Rolstoelpool binnen de gehele gemeente Raalte te organiseren. Samen met verschillende organisaties en vrijwilligers is dit binnen een aantal kernen voor alle inwoners nu mogelijk. De pool in Heeten is een initiatief van de Zonnebloem en Stevenskamp en is mogelijk door samenwerking met diverse vrijwilligers. In Stevenskamp staan nu tien rolstoelen die onderhouden worden door vrijwilligers. Het beheer en uitlenen van de rolstoelen wordt geregeld door de Zonnebloem Heeten.

Wethouder Gosse Hiemstra is blij met dit initiatief: ‘Vanaf nu is er voor elke inwoner van Raalte een rolstoel beschikbaar voor incidenteel gebruik. En ze worden ook al gebruikt; het werkt dus in de praktijk!’

Gebruik van een rolstoel
De organiserende partijen gebruiken de rolstoelen bij activiteiten die ze organiseren. Daarnaast gaat het hier om een algemene voorziening. Inwoners uit de gehele gemeente Raalte kunnen, tegen een vergoeding (€ 2,50 voor een hele dag en € 10,00 per week), voor kort gebruik, een rolstoel lenen. 

Inwoners die een rolstoel willen reserveren kunnen contact opnemen met onderstaande personen:

Voor Luttenberg: Beheerder Elckerlyc, 0572-301302
Voor Mariënheem: Diny Schrijver, 0572-354122
Voor Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis: receptie het Wooldhuis, 0572-398398
Voor Raalte-Noord: Gasterij De Noaber, 0572-760101
Voor Raalte: Buurtcentrum Raalte, 0570-345612
Voor Heeten en Nieuw-Heeten: Zonnebloem, 0572-381746 of 0572-381777

 

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.