rohda raalte sluit 2015 af met nederlaag

Rohda Raalte begon goed aan de wedstrijd. Het kreeg verschillende kansen in de openingsfase. Toch was het Quick’20 die tegen de verhouding in op voorsprong kwam. In de 20e minuut scoorde de ploeg uit Oldenzaal de 0-1. Vier minuten later kwam Rohda Raalte op gelijke hoogte. Jolf Stel legde klaar voor Lars van Schooten en hij scoorde de gelijkmaker voor Rohda Raalte.

Na ruim een half uur was het weer Quick’20 die op voorsprong kwam. Vlak voor rust kreeg Quick’20 een terechte penalty. In eerste instantie stopte keeper Veldwachter de strafschop. Maar van scheidsrechter Boekholt moest de penalty opnieuw. Hans Nijboer vond het een discutabele beslissing. “Maar daar heb je mee te leven. Het was wel erg zuur voor ons”, aldus Nijboer. De opnieuw gegeven penalty ging er dit keer wel in. Rohda Raalte ging daarom met een 3-1 achterstand de rust in.

“In de tweede helft waren de twee ploegen grotendeels gelijkwaardig. Quick’20 hoefde niet zo nodig meer. En wij wilden wel wat, maar het zat er niet meer in. Aan de andere kant hebben we weinig weggegeven. Vaak was het zo als we heel erg achter stonden dat we in de tweede helft wegzakken. Maar dat hebben we niet gedaan. We zijn blijven strijden, ondanks dat het nogal tegenzit. En we hebben een spelsysteem neergezet waar we mee verder kunnen in de toekomst. En daar ben ik best wel trots op”, vertelt Nijboer.

[tweetwidget type=”single” query=”678588986999353344″ height=”0″ limit=”1″ autoscroll=”0″]

Interim-coach Hans Nijboer heeft nog gesproken met de vertrekkende trainer Martin Drent. “Martin heeft mij direct gebeld nadat bekend werd dat de wegen tussen Rohda en Drent zouden scheiden. Hij vertelde mij dat Rohda en hij er netjes samen zijn uitgekomen. En dat was een voorwaarde voor mij om het te doen. Als Martin en Rohda er netjes samen uitkomen dan wilde ik het wel overnemen. Als het anders was geweest dan had ik het niet gedaan”, zegt Nijboer.

Rohda Raalte blijft door de verliespartij op een tiende plek staan met veertien punten. Na de winterstop hervat Rohda Raalte, wellicht met een nieuwe trainer, de competitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.