regio trekt samen op voor openbaar en wmo vervoer

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe heeft ingestemd met de regionale visie op de toekomst van het openbaar vervoer in algemene zin en in het kader van zorg (onder meer Wmo en Leerlingenvervoer). Doel is dit beter en slimmer te organiseren. De regio gemeenten en provincie hebben onderzocht hoe zij kunnen samenwerken aan een toekomstbestendig regionaal vervoerssysteem. De bevindingen zijn verwoord in ‘Maatwerkvervoer 2020’. Als alle colleges akkoord zijn en ook de gemeenteraden het plan hebben besproken of daarvan kennis hebben genomen, wordt het verder uitgewerkt.

De huidige versnippering van het vervoer, veranderingen en bezuinigingen in de zorg en het aflopen van enkele vervoerscontracten vragen om een nieuwe aanpak. Voorwaarde is dat iedereen in West Overijssel mee kan blijven doen in de samenleving en naar school, werk, dagbesteding of een andere activiteit kan gaan. Tijdens brainstormsessies is met inwoners en instanties gepraat over een nieuwe aanpak van het openbaar vervoer. Uitgangspunt is dat inwoners zoveel mogelijk hun eigen vervoer regelen. De gemeenten en provincie ondersteunen en ontwikkelen de komende jaren diverse initiatieven om dat gemakkelijker te maken. Te denken valt aan ondersteuning bij het reizen met openbaar vervoer, buurtbusprojecten en goede informatievoorziening. Daarnaast wordt gestreefd naar een regionaal systeem voor alle vormen van Maatwerkvervoer voor inwoners die geen mogelijkheden hebben om dit zelf te regelen.

De gemeente Olst-Wijhe concentreert zich (in de vorm van een pilot) in eerste instantie op de ontwikkeling van een fijnmazig buurtbus netwerk. In januari vindt voor alle stakeholders hiervoor een voorlichtingsbijeenkomst plaats. De betrokken organisaties ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Het regionale plan wordt in fases gerealiseerd. Dit is belangrijk vanwege een zorgvuldige invoering en het respecteren van bestaande contracten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.