raalter werkgevers tegen azc op raalter bedrijventerrein

De Kring Raalter Werkgevers (KRW) is niet tegen de komst van een AZC (Asielzoekerscentrum) naar Raalte-dorp, maar vindt de voorgestelde locatie op bedrijventerrein de Zegge absoluut ongeschikt. 

Een groot AZC met 950 bewoners op deze plek kan zowel de uitbreiding van bestaande bedrijven belemmeren als de komst van nieuwe ondernemers naar de Zegge voor een groot aantal jaren blokkeren. De KRW zet zich al vele jaren in voor een gezonde economische groei van het bedrijfsleven in de gemeente Raalte en daaraan direct gekoppeld de lokale en regionale werkgelegenheid. De vestiging van een groot AZC kan dan grote negatieve gevolgen hebben.

Het bestuur van de KRW vindt het ook een slechte zaak als een grote groep mensen ver van de lokale dorpssamenleving afgezonderd wordt op een industrieterrein dat niet voor grootschalige bewoning bedoeld en geschikt is. Bovendien vreest de Kring dat vestiging op een druk bedrijventerrein van een AZC met veel verkeer van en naar het dorpscentrum en het NS-station een groot aantal onveilige en zelfs levensgevaarlijke verkeerssituaties oplevert voor zowel de vluchtelingen als de bedrijven op de Zegge.  De KRW vindt dat onverantwoord voor beide groepen.

De Kring wil verder benadrukken dat zij op humanitaire gronden achter de komst van een AZC staat. Asielzoekers zijn zeker welkom in Raalte nadat zij veelal door oorlogsgeweld uit hun eigen vertrouwde omgeving gevlucht zijn. De door het College van Burgemeester en Wethouders voorgestelde locatie is echter volledig ongeschikt.

Het bestuur van de Kring roept daarom het College en de gemeenteraad van Raalte dringend op om de keuze voor de Zegge te heroverwegen en een wel geschikte plek te zoeken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.