puntjes op de i voor nk veldrijden in raalte

Zondag 3 januari gaat de elfde, en daarmee de op één na laatste, wedstrijd van de GOW-competitie van start in en rond het Carmel Wielerpark in Raalte. Roy Brinkhof van CRT Raalte maakte een voorbeschouwing.

De GOW (Gezamenlijke Oostelijke Wielerclubs) bestaat uit een twaalftal wedstrijden die dienen ter overwintering van het wegseizoen. Om in aanmerking te komen voor een eindklassering moet er in minimaal 7 van de 12 wedstrijden acte de présence worden gegeven door de renners. Met een deelnemersveld van zo’n 175 renners en rensters in verschillende klassen een uitdagende competitie. De cyclocross in Raalte geldt als ideale en laatste voorbereiding op het NK Veldrijden dat op 9 en 10 januari wordt verreden in Hellendoorn.

Renners uit Oost-Nederland die deelnemen aan het NK zullen in Raalte dan ook de puntjes op de i willen zetten. Het is vooral opletten geblazen op vice-Europees kampioen bij de amateurs Jordy Luisman. In zijn eerste drie starts wist hij iedere keer juichend over de streep te komen en hij zal er alles aan doen om een week later in Hellendoorn in topvorm aan de start te verschijnen. Bij de categorie elite/beloften staan ook Giant-renner Tom Stamsnijder en tijdritspecialist bij Team Roompot Maurits Lammertink ingeschreven. Mochten zij deelnemen in Raalte, dan zullen ze zeker de blikvangers van de dag zijn. Wellicht willen zij een week voor de start van het NK een gooi doen naar de winst.

Om een glimp op te kunnen vangen van de plaatselijke helden zullen de toeschouwers al om 9.30 uur aan het hek moeten staan om bij de jeugd Darcy en Rayna Mensink en mountainbiketalent Owen Doddema langs te zien vliegen. Wellicht kan Romy Harink bij de vrouwen hoge ogen gooien en kan Chiel Schulten, in het zog van de elite, bij de junioren een ereplaats behalen in ‘zijn achtertuin’. Ook opgelet op Heinoër Jelle Bootsveld die nog altijd in de top van het juniorenklassement mee draait, lukt het hem om dicht bij huis de wedstrijd voor het eerst volledig naar zijn hand te zetten?

De jeugd vanaf 8 jaar zal de dag openen om 9.30 uur, tot slot zullen de elite- en amateurrenners om 12.30 uur de middag afsluiten. Voor alle categorieën na de jeugd geldt dat zij iedere ronde een uitstapje buiten de wielerbaan zullen maken, onder meer door het bouwland waar altijd belangrijke verschillen gemaakt kunnen worden door de diepe sporen en vaak sompige ondergrond.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.