provincie biedt omwonenden olasfa terrein excuses aan

Omwonenden van het oude Olasfa-terrein in Olst krijgen excuses van gedeputeerde Erik Lievers over de manier waarop de vertraging van de sanering aan de bewoners is verteld, meldt RTV Oost. Ook gaat Lievers een nieuw onderzoeksbureau vragen om te kijken naar de bevindingen over de vervuiling van het huidige onderzoeksbureau Tauw.

De provincie wist in november al dat er veel meer vervuiling in de grond zit dan gedacht en dat de aannemer de strakke deadline van beëindiging van de saneringswerkzaamheden op 31 december 2015 niet kon halen. Want net buiten het terrein van de oude asfaltfabriek is bij toeval nog een stuk vervuilde grond ontdekt. Maar de bewoners zelf weten dat pas sinds vorige week.

Compleet plaatje
De gedeputeerde wilde de bewoners niet alleen vertellen dat de sanering vertraging opliep, maar ook meer informatie geven over hoeveel vertraging het traject zou oplopen. En die informatie inwinnen kostte tijd. De bewoners lieten vanavond weten dat ze liever zo snel mogelijk geïnformeerd zouden zijn, want in het al jarenlang durende saneringstraject is er wel vaker te laat of slecht gecommuniceerd. 

Compensatieregeling
Boze reacties en teleurstelling over de gang van zaken waren duidelijk te horen tijdens de informatiebijeenkomst over de vertraging. Daarnaast is een aantal bewoners heel boos op de provincie, omdat, terwijl de provincie al wist van de vertraging, de gesprekken over een compensatieregeling door bleven gaan.

Vertraging van zeker maanden
De sanering gaat vier tot zes maanden langer duren, maar ook nu durft de provincie geen harde deadline te geven. De deskundigen gaan uit van het ergste, maar zekerheid kan de gedeputeerde de bewoners niet geven. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.