prinsverkiezingen lesselzotten olst in bomvol sportcafe

In een bomvol Sportcafé de Hooiberg vonden zaterdag 28 november de prinsverkiezingen plaats van carnavalsvereniging Lesselzotten Olst. De vereniging nam afscheid van Jeugdprinses Iris en Prins Jozef. Zoals gebruikelijk levert groep 8 van de Willibrordschool de jeugdraad. Uit hun midden werd dit jaar Jeugdprinses Trompessie (Esmee Overmars) verkozen om de jeugd van Olst aan te voeren tijdens het aankomende carnaval. Zij wordt bijgestaan door haar adjudant Sax (Stijn Bril). De Lesselzotten werken alweer een aantal jaar samen met de Olster Harmonie als het gaat om elkaar te helpen bij evenementen en samen twee keer per jaar de inzameling van oud ijzer organiseren. Zoals de namen al doen vermoeden, speelt Jeugdprinses Trompessie op de trompet en Adjudant Sax bespeelt de saxofoon.

De Lesselzotten mochten hoog bezoek uit het Stokvissengat (Deventer) ontvangen. Stadsprins Hanze IXX kwam met zijn hofhouding de bekendmaking van de nieuwe leider der Lesselzotten bijwonen. Het was de tweede keer dat de residentie van de Lesselzotten zich over zo’n hoog bezoek mocht verheugen. De Lesselzotten hadden zaterdag voor het eerst in de geschiedenis een ambassadeur aangesteld voor Deventer. ‘Onze man in Stokvissengat’ is oud-prins Slokkie, alias raadslid Douwe van der Mei. Bij de installatie van de ambassadeur onderstreepte André Smit (Vorst der Lesselzotten c.q. voorzitter) het belang van een goede communicatie tussen de Federatie van Deventer Carnavalsverenigingen (FDC) en de Lesselzotten. Er zullen in de komende tijd verkennende gesprekken worden gepland om te bezien waar en hoe beide carnavalsorganisaties elkaar kunnen helpen en versterken.

Onder toeziend oog van diverse doorluchtige hoogheden uit Boskamp, Wijhe en Deventer werd om elf over elf de nieuwe Prins der Iesselzotten bekend gemaakt. Dit seizoen staan de Lesselzotten onder leiding van Prins Joeke I en Adjudant Arthur. Mede dankzij de optredens van de Lesselstars en de muziek van DJ Wesley, bleef het tot aan het eind van de avond een mooi feest en vooral gezellig druk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.