presentatieavond lesselstars met nieuwe dansen

Dansgroep de Iesselstars, de dansgarde van carnavalsvereniging ‘Iesselzotten Olst’, geeft het startschot voor het nieuwe dansseizoen 2015-2016 op zaterdag 19 december met een presentatieavond.

In de bovenzaal van het Holstohus presenteren de diverse groepen alle nieuwe dansen aan het publiek. Met deze dansen doen de Iesselstars in de vier leeftijdsgroepen (27 meiden, vanaf bijna 4 jaar tot 25 jaar) weer een greep naar de prijzen op verschillende dansfestivals. Te beginnen op 17 januari 2016 tijdens het eigen Regionale Dansgardefestival Olst in Sporthal de Hooiberg, georganiseerd door de carnavalsvereniging.

De presentatieavond wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Deze doorgaans goed bezochte avond is altijd een mooi moment voor de meisjes om goed te oefenen met de dansen voor publiek. Het is altijd spannend op een groot podium te dansen voor veel publiek. Met name voor de nieuwe danseressen is het extra spannend.

Dit jaar bestaan de Iesselstars uit vier groepen. De miniorengroep, met tien kinderen van 3 tot 8 jaar, danst een karakter showdans (thema: heksen) op het nummer ‘Als je een heks bent’. Daarnaast danst deze groep ook voor het eerst een gardedans. De juniorengroep, met zeven kinderen van 9 tot 11 jaar, danst een gardedans en daarnaast voor het eerst ook een moderne showdans. De jeugdklassegroep, zeven meiden in de leeftijd van 13 tot 26 jaar, danst een gardedans en een showdans modern. De hoofdklassegroep, vijf dames van 18+, dansen een showdans modern. Ook dit jaar danst Quinty Haarman (9 jaar) voor het eerst een solodans en zijn er twee showduo’s in de jeugdgroep, namelijk Michalina en Keela in het thema ‘Schoolgirls’ en Zoë en Anouk in het thema ‘Lion King’. Al met al zijn er dit jaar tien dansen om te laten zien. Een mooi avondvullend programma. Sommige dansen zijn net af, anderen zijn al een paar weken klaar.

Deze avond is een prima gelegenheid om kennis te maken met deze tak van de sport. Iedereen kan komen kijken naar de mooie dansen en datgeen wat er afgelopen jaar ingestudeerd is. Er zijn ook optredens van andere verenigingen. Er dansen twee groepen, minioren en junioren en twee solisten van carnavalsvereniging de Deurzakkers uit Deventer. Tussen de dansen door is er nog een beetje ruimte voor gezelligheid. De avond start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.45 uur. Entree is twee euro vanaf 5 jaar. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.