playbackshow marienheem weer spectaculair

In Mariënheem werd deze week weer de jaarlijkse Playbackshow gehouden. Anique Pakkert maakte een verslag, Henk kl Koerkamp schoot foto’s en de video is van Ine Alferink.

De show werd groots begonnen met een lied over een olifant: ‘Nelly the Elephant’, door drie stoere jonge mannen. De presentatrices Eef en Sanne verrijkten iedere aanwezige nog met de kennis dat een olifant 100kg poep per dag produceert. Het lied werd met woeste overgave gebracht! De jury was ook vol complimenten over de sportieve blote bast van een van de heren. Dit optreden werd opgevolgd door fris gedouchte glittergirls die het lied ‘Shower’ brachten. Een enthousiast optreden vergezeld van foto’s als bewijs dat ze echt onder de douche zingen en dansen!

Vier prachtige donkere dames in tijgervellen brachten de klassieker ‘Daddy Cool’. De solodans van Jill Cool ging zo soepel, ze leek wel van elastiek en de playback was zo goed dat ze wel echt leken te zingen. Hierna was het tijd voor een prachtig dansje met het liedje ‘Living our dream’ van blonde glamourdames. Daar had Nederland het Junior Songfestival echt wel mee gewonnen! “Ik barst van de energie” zongen ze, de jury bestaande uit Emiel, Eline en Rinse zei ook dat dat zeker wel te zien was!

Dan kwam er een grote trap op het podium voor 5 Live. Met een mooi in elkaar gezet dansje dat de dames zelf bedacht hadden bracht een levendig groepje super enthousiast een stoer optreden: ‘You will know my name’. Hierna een stoer meissie met een solo-act. Met een strak dansje en ook nog exotische bewegingen zong ze als een echte superster ‘Policeman’. De foto’s van haar op de achtergrond waren om bang van te worden, maar dan kwam toch die stralende lach weer. Een hip duo bracht ‘Locked away’ met een hip dansje. Een lekker pittig optreden met veel variatie in de dans.

Meiden van groep 8, the Bangsters, kwamen met zijn achten als achtste op het podium en pakten ook direct het hele podium! Het nummer ‘Bang Bang’ werd super neergezet. Wat een persoonlijkheden stonden daar, een schudden met haren, schouders en heupen maakten het tot een supercool optreden. De heren van groep 8 waren net zo cool, met een flesje bier in de hand. Uhm, dat mag toch niet? “We zijn zestien”, probeerden ze het te redden. Maar ze stonden daar wel vol bravoure met door omstandigheden maar één middag om te oefenen. En dat ging gesmeerd, met een bar annex draaitafel met dj’s maakten ze een feesttent van ’t Aspel. Ze probeerden zelfs presentatrice Sanne nog te versieren. De jury noemde het “een stel gekken bij elkaar” en heel herkenbaar!
De dames van Daddy Cool: Hanna, Jill, Jorien en Emma eindigden als derde, Dinte pakte met haar solo-act de tweede plaats en Marre, Kyra, Joyce, Isa, Esmee, Demi, Britt en Anouk van groep 8 waren de winnaars en lieten ‘Bang Bang’ nog een keer van het podium af knallen!

Toen was het de beurt aan de ‘boven basisschool’ categorie. Deze werd geopend door monsterachtig mooie dames, de winnaars van vorig jaar die de hele avond een VIP behandeling hadden gekregen. Zij brachten met een mooie choreografie het lied ‘I’m in love with a monster’. Ze vertelden het verhaal met een dramatisch eind! De volgende act waren mystery guests…. zes funky figuren kwamen het podium op zwaaiden. De discobeat barstte los over Mariënheem, de zon ging schijnen (daarom hadden ze natuurlijk die zonnebrillen op) en een spetterend optreden ‘Uptown Funk’ blies door heel de zaal heen… letterlijk in de vorm van twee figuren met stoppelbaard. De jury vatte het samen met “Ik heb gezeten, ik heb gekeken, ik heb genoten!”.

In verband met voorbereidingen verzorgde Andre van Invincible Productions nog wat liedjes voordat het sluitstuk en de klapper van de avond kwamen: ‘de leu uut Venne’ die voor elk wat wils hadden. K3 kwam langs en via een stukje Rammstein kwamen we bij ‘Verdamt ich lieb Mich’ met twee Tiroler achtergrondzangeressen. Dit werd gevolgd door een oud Hollandsch klompendansje en via het intro van ‘Welcome to the jungle’ ging men een eindje op de scooter rijden met een sexy dame. Toen kwamen de bakkenbaarden op en ging het in polonaise door de zaal! De jury verzocht om een terugkomst van K3 volgend jaar!

De winnaar in deze categorie was ‘Uptown funk’ door de anonymous funky fooks, die ons nog een keer lieten genieten van hun energieke optreden. Actiecomité Playbackshow heeft er samen met alle vrijwilligers en natuurlijk de artiesten weer een mooie avond van gemaakt!

 

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/Xkbu7Iqew84″]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.