platina huwelijk in heino

Een bijzondere dag voor meneer en mevrouw Siemens-De Vries uit Heino. Het echtpaar was zondag namelijk maar liefst zeventig jaar getrouwd. Dat is bijzonder, want een platina huwelijk komt niet zo vaak voor. Burgemeester Martijn Dadema brengt in overleg met de familie vandaag (maandag) een bezoek aan het echtpaar.

Bij een 70-jarig jubileum ontvangt het echtpaar ook altijd een attentie van de Koning en de Commissaris van de Koning. Deze worden meegenomen door de burgemeester.

Meneer Siemens (93) werd geboren in Finsterwolde en mevrouw Siemens-De Vries in Groningen. Het huwelijkse geluk begon voor de twee ook daadwerkelijk in een bootje. Mevrouw Siemens-De Vries zat bij haar broer en haar latere man met een vriend te roeien in de bootje. Om indruk te maken begon meneer Siemens harder te roeien en zo werd het eerste contact gelegd.

Ze bleken bovendien ook nog op dezelfde school in Winschoten te zitten en daar bloeide de liefde voor elkaar verder uit. De verkeringstijd was oorlogstijd, maar daar zijn ze gelukkig goed doorgekomen. Op 27 december 1945 zijn ze in Winschoten getrouwd.

Vervolgens zijn ze meerdere keren verhuisd. Zo woonden ze in Dedemsvaart, Meppel, de Wijk, Harculo en nu al jaren in Heino. Ze kregen samen vier kinderen (drie zonen en een dochter), negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.