Home / archiefcentraal / overijssel moet nog dit jaar 500 asielzoekers opvangen

overijssel moet nog dit jaar 500 asielzoekers opvangen

De veiligheidsregio’s IJsselland en Twente moeten nog voor het einde van dit jaar een opvanglocatie vinden voor 500 asielzoekers. En voor 1 februari 2016 moet er een plan liggen voor het realiseren van 2500 opvangplaatsen, die geschikt zijn voor een periode van minimaal 1 jaar of langer.

Commissaris van de koning Ank Bijleveld-Schouten heeft donderdag voor het eerst de regietafel voor de provincie Overijssel bijeen gehad. De regietafel heeft zij in het leven geroepen om de opvang van vluchtelingen in de provincie beter te stroomlijnen.

In het provinciehuis in Zwolle werd, onder leiding van de Commissaris van de Koning, door de voorzitters van de veiligheidsregio’s Twente en IJsselland en een vertegenwoordiger van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), besproken welke maatregelen genomen moeten worden om voldoende opvangplaatsen in de provincie te realiseren. Volgens Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten was het een goed eerste gesprek. “Ik heb er vertrouwen in dat we de klus gezamenlijk gaan klaren.”

De regietafel komt tweewekelijks bijeen. De volgende bijeenkomst is gepland op 17 december.

Lees ook

Wethouder Engberink afwezig door ziekte

OLST/WIJHE – Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is de komende periode afwezig in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.