oud azc bewoonster blij met vaststelling azc voor 950 mensen

Het plan voor het AZC op Raalter bedrijventerrein De Zegge VII is maandagvond in de raadszaal vastgesteld. Een opvallende aanwezige was oud Raalter AZC-bewoonster mevrouw Ismailova. Zij is een Engels lerares uit Azerbeidzjan en woonde zeven jaar lang in het AZC dat destijds in Raalte-Noord was gevestigd. Zij wilde weleens zien hoe de gemeente dit keer besloot opnieuw onderdak te bieden aan vluchtelingen.

Ondanks dat Ismailova trots is op het bijna unanieme besluit van Raalte, denkt zij ook nog terug aan de onzekere tijden van nog niet zo lang geleden. Gevlucht uit Azerbeidzjan vanwege haar geloof kwam ze aan in het AZC in Raalte-Noord. “Daar heb ik samen met mijn gezin zeven jaar gewoond. Een zware tijd. Want we mochten eigenlijk niks doen. Maar gelukkig vond ik wel vrijwilligerswerk. In Azerbeidzjan was ik docent Engels, dus ik kon op het Carmelcollege bijles geven in die taal.”

Zowel haar man als zij zelf zijn ernstig ziek geweest, maar zijn er beiden weer bovenop gekomen. Tijdens het algemeen pardon werd ze statushouder en sindsdien woont ze in een huurhuis in Raalte. “En ik doe nog steeds vrijwilligerswerk.”

Haar man en zijzelf lukt het nog steeds niet een baan tegen betaling te vinden. “Maar we zijn trots op onze dochter die het Carmelcollege op gymnasiumniveau heeft afgerond. Ze was uitgeloot voor een medicijnenstudie. Maar nadat ze drie jaar een bachelor-studie volgde kon ze zij-instromen voor Medicijnen.”

Met een blij gezicht verliet ze maandagavond de raadsvergadering, nadat bekend werd dat het AZC er gaat komen. “Zeker weten dat ik daar ook vrijwilligerswerk ga doen!” 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.