organisatie blikt tevreden terug op chs handbalweek

Een week lang kon je in Raalte genieten van tophandbal. Met enkele fantastische wedstrijden nog op het netvlies blikt de organisatie van de CHS Handbalweek tevreden terug.

‘De eerste twee dagen van de CHS Handbalweek leverde enthousiaste reacties en volle tribunes op. De derde dag begin net als de vorige dagen met een toernooi voor handbalscholen in de ROHDA-hal. Na de B- en de D-jeugd was het nu de beurt aan de C-jeugd. De teams van de handbalscholen Gelre, Drente, Twente en Salland lieten zich van hun best kan zien, waarbij Gelre uiteindelijk het beste resultaat haalde.

In Tijenraan werd overdag alleen getraind door De CHS en Jong Oranje. In de namiddag werd gestart met een serie van 4 wedstrijden. De D-groep van de CHS won met 19-11 van Gastvrij/Wijhe ’92. Daarna was het de beurt aan de B-groep van de CHS, maar helaas: tot grote teleurstelling van de speelsters kwam de tegenstander zonder enig bericht niet opdagen. Onderling werd er wel gespeeld maar dat was niet de bedoeling.

Jong Oranje speelde tegen Klink Nijland/Kwiek. De Raalter eredivisieploeg kende bij voorbaat de beperkingen wegens blessures en het feit dat Hanne van Rossum meespeelde bij Oranje en de volgende wedstrijd ook weer een aantal Kwiek-speelsters “aan de bak” moesten. Daarom gaf de teamleiding de pas 15-jarige Floor Tutert een mooie kans. Zij bekroonde haar debuut met een prachtig doelpunt.

Aanvankelijk leek het een eerste helft te worden als tegen België. De start was erg moeizaam tegen de fysiek sterke Oranje-dames, die vol gas gaven. De achterstand halverwege (16-7) was een juiste afspiegeling van de krachtsverschillen. In de tweede helft kon Kwiek zich beter instellen op met name de snelheid van Oranje en liep de achterstand nauwelijks meer op, mede door o.a. een serie van 5 doelpunten van Rosanne Blankhorst. Met 31-20 winst sloot Jong Oranje jet verblijf in Raalte af.

Deze dag arriveerde ook de Youth-selectie onder leiding van Robert Nijdam, bestaande uit talenten onder 17 jaar. Zij zijn ook al jaren te gast in Raalte. Het CHTC-team, bestaande uit oud-deelneemster van de handbalschool in Raalte, kon door competitieverplichtingen in het buitenland, geen beroep doen op de speelsters die bij de Oranje-selectie zitten: Mirthe Schoenaker moest in de Duitse Bundesliga gewoon competitie spelen. Annick Lipman en zilveren WK-speelster Lynn Knippenborg hadden in Noorwegen hun verplichtingen. Dus kwam veel op de schouders van routinier Fabiënne Logtenberg. Bijzonder was toch ook wel dat de zussen Fabiënne, Charlaine en Valerie, net als bij de handbalweek 2014, weer samen speelden in één team.

Het CHTC-team had veel speelsters die niet meer gewend zijn met hars te spelen, waardoor het tempo laag bleef. Oranje liep snel uit naar een 10-4 voorsprong, maar bij rust was de schade toch enigszins hersteld: 15-12.

Direct na rust zette Oranje de turbo aan en werd het CHTC-team, mede door 3 tijdstraffen, binnen 8 minuten op een onoverkomelijk 23-13 achterstand gezet. Op de uiteindelijk 38-24 Oranje-winst viel niets af te dingen.

De slotdag kende bij voorbaat een enorme uitdaging. Nadat eerste de jongste CHS-groep een spannende wedstrijd speelde tegen het iets oudere team van SDOL (21-22 winst voor SDOL, kon het CHS B-team haar handbalweek afsluiten met een 24-20 zege op Stevo. Door achtereenvolgende afzeggingen van Duitse teams zat de organisatie 4 dagen voor Kerst zonder tegenstander voor de Oranje-selectie. Gelukkig bood Nieuw Heeten de helpende hand. Ondanks de afwezigheid van Nieuw Heeten-speelsters die moesten werken, was de intentie om er een waardige wedstrijd van te maken binnen 10 minuten al uiteengeslagen, want toen stond al 10-0 op het scorebord. De speelsters van Nieuw Heeten konden in het geheel niet wennen aan het spelen met hars. En Oranje wenste alles uit de kast te halen. Fysiek durfde Wendy Busschers de strijd wel aan te gaan en zij scoorde dan ook 4 keer op rij. Bij rust was de marge al opgelopen tot 16 doelpunten (24-8). In de 2e helft kon Nieuw Heeten door individueel sterke actie uiteindelijk nog 12 keren scoren, waarbij zelfs 4x in ondertal. Oranje kende geen genade en deed er alles aan de 50 doelpunten te halen en alle speelsters te laten scoren. Hierin slaagde de selectie van Robert Nijdam.
Uiteraard jammer dat de handbalweek niet kon worden afgesloten met een spetterende wedstrijd. Wel respect voor Nieuw Heeten dat zij bereid waren deze situatie aandurfden.

Al met al kan terug gekeken worden op weer een mooie handbalweek met veel aandacht voor talent, scholingen voor trainers en aandacht voor de jongste Sallandse jeugd. En dat alle dagen de tribunes goed gevoeld waren, stemt de organisatie tot tevredenheid.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.