omheining organiseert traditionele wandeling tweede kerstdag

Vereniging voor Heemkunde Omheining houdt op tweede kerstdag, zaterdag 26 december, weer haar traditionele kerstwandeling. De route van de wandeling ligt grotendeels tussen de twee statige landhuizen Den Alerdinck en De Gunne en kent ook nu weer enkele verrassende stukken. Je krijgt een routebeschrijving mee in de vorm van een handzaam boekje, waarin ook een aantal heemkundige wetenswaardigheden zijn verwerkt over hetgeen je onderweg tegenkomt. 

Routeinformatie
Het vertrekpunt is bij ’t HoogeHuus, bij de ingang van ‘Landgoed Old Heino’ aan de Zwolseweg 71a. Deelnemers kunnen starten tussen 12.00 uur en 14.00 uur. De kosten bedragen voor volwassenen drie euro per persoon en voor kinderen t/m 12 jaar één euro per kind. Hiervoor ontvangt je een routebeschrijving en een consumptiebon voor koffie, thee of chocolademelk onderweg. 

De pauze wordt gehouden bij Fakkert Diervoeders B.V. (bij De Ganzepan). Tijdens de pauze kun je genieten van de zangkunst van de Pompedoers die uiteraard hun uitgebreide kerstrepertoire ten gehore zullen brengen. Tijdens de wandeling kun je tevens genieten van het sonore geluid van de midwinterhoorn. De korte route heeft een lengte van 6,5 kilometer en de lange route 10,5 kilometer.

Tips
Ruime parkeergelegenheid is er op het Landgoed Old Heino. Volg daarvoor de pijlen.  Parkeerregelaars zijn aanwezig. Wil je zo vriendelijk zijn om hun aanwijzingen op te volgen. Omdat de wandelingvoor een groot deel over onverharde wegen en bos- en weidepaden gaat, is goed schoeisel aan te raden. Beide wandelroutes zijn ongeschikt voor rolstoelen, buggy’s en kinderwagens. Vergeet vooral niet uw fototoestel mee te nemen om mooie plaatjes te schieten. Honden, mits aangelijnd, zijn toegestaan.

Voor meer informatie: Theo Oortwijn, 0572-395243 of 06-23655865.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.