nieuwjaarsduik dit jaar appeltje eitje

Met een watertemperatuur van een graad of 9 wordt de traditionele nieuwjaarsduik morgen een stuk makkelijker dan de afgelopen jaren. Daarbij wordt het ook nog eens hele mooie dag met veel zon.

December verliep meer dan 6 graden warmer dan normaal en daardoor is ook het water minder afgekoeld. De buitenluchttemperatuur komt net een fractie lager uit dan de watertemperatuur, waardoor de nieuwjaarsduik een minder grote opgave zal zijn dan voorgaande jaren.

Vorig jaar was het kustwater zo’n 7 graden en stond er een stevige wind. In 2013 was het water op de koudste plaatsen zelfs maar een graad of 4. Forse verschillen dus met de huidige situatie. Na het wegtrekken van het regengebied uit de nacht, wordt het op nieuwjaarsdag al snel vrij zonnig. Ook waait het maar weinig en wordt het 8 graden.

 

Misschien dit jaar iets voor jou, zo’n Nieuwjaarsduik?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.