neem een kijkje in het leven van een koe anno 2015

Om te ontdekken hoe een dag uit het leven van een koe er anno 2015 uitziet, heeft Schrijver stalinrichting uit Broekland een video opgenomen. Dierenwelzijn staat in deze video hoog in het vaandel aangezien dit een belangrijk thema binnen de agrarische sector is. 

Een hoge mate van dierenwelzijn bevordert een langdurig goede melkproductie. “Schrijver laat koeien door aanwezige kennis en ervaring binnen de sector leven in een vijfsterrenhotel. De kwaliteit van de stalinrichting draagt bij aan het koe-welzijn, wat ervoor zorgt dat de koe in een optimale leefomgeving woont. Dit resulteert uiteindelijk in een hogere melkproductie en een langere levensduur van de koe”, aldus Martin Westerbeek, eigenaar Schrijver stalinrichting. 

Schrijver wil de beelden inzetten voor zowel burgers als agrarisch ondernemers. “Voor een burger is het mooi om eens te kijken hoe het leven vanuit de ogen van een koe eruitziet. Zo is te zien hoe een koe leeft om gemiddeld 25 liter melk per dag te produceren. Daarnaast biedt het agrarisch ondernemers de mogelijkheid om in de stal van een collega melkveehouder te kijken. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dit geldt ook bij de inrichting van een agrarisch bedrijf”.

Meer weten over de video over een dag uit het leven van een koe of de video bekijken? Ga naar: http://schrijver-stal.nl/nieuws/eendaguithetlevenvaneenkoe/.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.