marienheem neemt sportieve wraak op sdol

Sander Brinkman, de trainer van Mariënheem, vond het een zeer slechte wedstrijd. “Dit was de slechtste derby tussen Mariënheem en SDOL die ik de laatste jaren heb gezien”. Een verklaring kan de oefenmeester wel geven. Hij denkt dat de vele blessures van de laatste weken het team grote parten hebben gespeeld. “Niet alleen in deze wedstrijd, maar ook in de andere wedstrijden”, aldus Brinkman. “We moeten het doen met de jongens die we hebben. Dat geldt ook voor de tweede seizoenshelft.” Overigens was dit voor Brinkman de laatste derby tegen SDOL als trainer van Mariënheem. Hij stopt na 8 jaar aan het einde van dit seizoen.

SDOL-trainer Hendri Zwinselman vindt dat de wedstrijd van zondag geen winnaar verdiende. “In het eerste kwartier was Mariënheem optisch gezien beter, maar dat kwam met name door een aantal hoekschoppen en andere dode spelmomenten. Na dat kwartier was SDOL minstens gelijkwaardig.” In de tweede helft kende SDOL zelfs fases waarin zij beter waren, volgens de oefenmeester. “We hebben het middenveld wat anders neergezet waardoor we zelfs een aantal 1-op-1-kansen creëerden.” Het enige doelpunt van de wedstrijd werd veroorzaakt door een polletje, waardoor de verdediger van SDOL de bal niet goed kon aannemen. Twan Lorkeers profiteerde hier optimaal van door de bal in de 86e minuut in het doel te schieten.

Mede door dit verlies blijft SDOL in de eerste competitiehelft steken op slechts 8 punten, en daar is de oefenmeester niet tevreden mee. Echter waren de omstandigheden dan ook niet altijd optimaal. Zo kende de ploeg van Zwinselman een overvolle lappenmand. Maar liefst 8 spelers stonden zondag aan de kant met lichamelijke klachten. “Ik had precies 11 man over, waarvan er ook nog eens één te laat kwam”, aldus Zwinselman. Hierdoor moest de trainer een beroep doen op een speler uit de A-jeugd die zich prima staande wist te houden. Onder betere omstandigheden denkt Zwinselman het dubbele aantal punten te hebben behaald. In dat geval had zijn elftal waarschijnlijk rond plek 7 gestaan, in plaats van plek 10 waar het nu bivakkeert.

Voor beide ploegen was dit de laatste wedstrijd voor de winterstop. De competitie zal verdergaan op 14 februari 2016. Dan speelt Mariënheem uit tegen Sportlust Vroomshoop en neemt SDOL het thuis op tegen Raalte.

Henk Klein Koerkamp maakte foto’s van de wedstrijd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.