marienheem maakt zich op voor sallandse ruiterdagen

Het draait bij de Sallandse Ruiterdagen natuurlijk allemaal om de paardensport en de hoofdprijs, de Gouden Aar. Maar dan wel in een hele leuke setting. Er wordt topsport bedreven, maar allemaal wel in een heerlijke sfeer. De manege en de tribunes zijn verwarmd en het eetcafé in de manege is afgelopen jaar helemaal vernieuwd. Bovendien is het een hele mooie gelegenheid om topruiters in actie te zien. Liza Tiebot komt met haar paard Winchester de titel die ze vorig jaar won verdedigen.

Het grote spektakelstuk, het hoogtepunt van de Sallandse Ruiterdagen, is de grote finale op 30 december. In de avond strijden de beste ruiters met de beste paarden om de hoofdprijs van de Ruiterdagen. Ook de avond voor de M- en Z/ZZ-finale belooft heel wat. Dan worden de B- en L-finale gereden. Misschien wordt er iets minder hoog gesprongen, de spanning en de strijd zijn er niet minder om. In totaal verschijnen er tijdens de Sallandse Ruiterdagen ongeveer 800 ruiters aan de start.

In het nieuwe jaar, op 2 en 3 januari, wordt een sportieve strijd geleverd met ruitertjes tussen de 6 en 18 jaar. Op 3 januari komen de beste combinaties terug in de finale. Het is altijd weer erg mooi om te zien hoe de ponyruiters hun uiterste best doen om een zo snel mogelijk parcours af te leggen. Zo gingen vorig jaar een aantal ponyruiters bijna plat door de bocht om de snelste tijd te kunnen verbeteren. Veel van deze ponyruiters zie je een aantal jaren later terug bij de paarden, dus de Sallandse Ruiterdagen voor de pony’s is de ideale gelegenheid om ervaring op te doen!

Jump to the beat
Nieuw op het programma van de Ruiterdagen dit jaar is Jump to the Beat, een dance-event tijdens de Ruiterdagen. Op 19 december wordt manege Bartels omgetoverd tot een grote festivalarena. Een aantal meiden uit de sport zorgt voor de organisatie van het evenement in de manege. DJ Total Tommy, Vato Gonzalez, Artistic Raw en Moombahteam komen naar Manege Bartels.

Om de toegang alle dagen gratis te houden, wordt het evenement georganiseerd en gedragen door louter vrijwilligers. De Sallandse Ruiterdagen zouden zonder de hulp van de tweehonderd vrijwilligers niet kunnen bestaan, daar is de organisatie ze dan ook echt heel dankbaar voor.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.