lezing ruud knol van knvv over stinzenplanten

Dhr. Ruud Knol, lid van onder andere de KNVV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische vereniging) komt op dinsdag 12 januari vertellen over stinzenplanten. Dat is een plantengroep omhuld door een geheimzinnige waas. Al eeuwenlang maken ze deel uit van onze flora. Echt wild zijn ze niet in Nederland. Eeuwen geleden zijn ze namelijk, ter verfraaiing van tuinen, gepland op buitenplaatsen, landgoederen, kloosters, boerenerven, op terpen, in kasteeltuinen en zelfs op kerkhoven.

Stinzenplanten hebben zich in ons land kunnen handhaven en zelfs vermeerderen, omdat de mens soms onbewust voor een geschikte biotoop en verspreiding zorgde. De mens die maar blijft rommelen en harken in zijn tuinen, de bodem verrijkte met kalk, met veen, met humus en zo een biotoop creëerde, waarin deze planten zich optimaal thuis voelen.

Kenmerkend is het feit dat vrijwel alle stinzenplanten knol- en bolgewassen zijn, die allemaal tot bloei komen voordat het blad aan de bomen verschijnt. Naast stinzenplanten krijg je ook planten te zien die wel wild in ons land voorkomen en die vaak gelijktijdig met stinzenplanten bloeien.

De aanvang is op dinsdag 12 januari om 20.00 uur in het Annahuis aan de Plas 8 in Raalte. Toegang is gratis voor leden van Groei & Bloei. Niet- leden betalen 3,50 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.