lelijk eind van mooie week voor de kogel

Na vier wedstrijden zonder overwinning dacht Go Ahead Eagles vorige week met de winstpartij op NAC in Breda de ommekeer te hebben ingezet. Met het bezoek van Fortuna Sittard, de nummer 17 van de ranglijst, naar de Adelaarshorst leek Go Ahead Eagles de eerste competitiehelft goed af te kunnen sluiten. “We hadden het gevoel dat we hier makkelijk, of nou ja makkelijk, dat we er overheen konden lopen met goed voetbal. Maar dat is er totaal niet uitgekomen vanavond”, analyseert De Kogel de wedstrijd na afloop in de catacomben van de Adelaarshorst.

“Natuurlijk mag dit niet gebeuren tegen de nummer 17”, gaat de spits verder. Een verklaring voor het falen van de rood-gele brigade van Demmers heeft hij echter niet. “Als we dat wisten hadden we het wel omgedraaid. Een lastige vraag, maar we moeten in de winterstop maar eens gaan kijken waar het aan ligt.”

De Kogel wil na de winterstop niet met een teleurstellend gevoel op de club verschijnen. “We moeten een frisse start maken en de koppies omhoog houden”, vertelt de nummer 9 van de Deventenaren. “Wanneer we die eerste kans er in schieten, gaan we veel makkelijker voetballen”, doelt De Kogel op de kans die Rijsdijk naast schoot. “Het zit niet echt mee momenteel.”

De vraag is waar Go Ahead Eagles blijft wanneer De Kogel niet scoort. Hij lijkt de laatste tijd de enige die nog een doelpunt kan maken. “Je zou het bijna zeggen he. Maar we hebben ook weinig gecreëerd. Dat moet beter, daar moeten we hard aan werken.” Gelukkig voor Go Ahead Eagles hebben ze daar de hele winterstop de tijd voor. Maar eerst gaat De Kogel uitrusten. “Even lekker met mijn familie zijn en dan vol aan de bak voor de tweede seizoenshelft.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.