laatste dag sallandse ruiterdagen in stijl afgesloten

Volle tribunes, enthousiast publiek, sterk deelnemersveld en mooie prijzen. Dat omschrijft de laatste dag van de Sallandse Ruiterdagen voor de paarden in Mariënheem als beste. Met dit in gedachten kijken wij alvast met plezier en vol verwachting uit naar de start van de pony’s op 2 januari. Maar voor het zover is, waren er weer een heleboel prijzen te verdelen. De finale M en Z/ZZ liet zoals altijd op zich wachten tot het einde van de dag. De ochtend werd begonnen met de klasse M, Kim Stellingsma liet met haar paard Aphrodite de rest van het zeer sterke deelnemersveld achter zich en mocht zich winnaar van rubriek 28 noemen. Raaltenaar Kimberly Winsingh, schreef de winst van rubriek 29 op haar naam, waar zij met bijna twee seconde verschil de nummer twee, Marco Brinkman voorbleef. Rubriek 30 werd gewonnen door Nuri Dijks met zijn paard Investment van de molendreef, tweede en derde werd Ellen Zwijnenberg. De klasse Z gaf het zelfde beeld qua winnaars als de klasse M, Nuri Dijks werd eerste en Ellen Zwijnenberg volgde op een tweede plaats. De klasse ZZ werd gewonnen door Bas van der Aa met Goldfeyer.

Tijdens de finale van de klasse M kwamen er 40 combinaties aan de start, waarvan er in de eerste ronde maar acht foutloos bleven, uiteindelijk betekende dit dat er ook nog een tweetal vierpunters in de prijzen vielen. Tijdens de barrage bleek dat Rianne Nalis een maatje teveel was voor de rest van het deelnemers veld, met ruim vier seconde verschil wist zij de nummer twee voor te blijven. Vasco Campana en Ellen Zwijnenberg deden een zeer dappere poging en kwamen ook zeker dicht in de buurt, maar helaas voor hen leverde hen dat een balk op waardoor zij uiteindelijk op een vijfde en zesde plaatst eindigden. Steven Veldhuis werd tweede, hij zag dit jaar de Gouden Aar uitgereikt worden aan Rianne Nalis.

De finale Z/ZZ bleek een ouderwetse ‘Lest best’. Maar liefst 16 van de 30 combinaties streden in de barrage om de felbegeerde Gouden Aar. Hendrik-Jan Schuttert bleef met zijn paard Exception HS een lange tijd op de eerste plaats staan. Pim Mulder deed een zeer goede poging om hem van de eerste plaats af te stoten, maar helaas kreeg hij een balk en dus 4 strafpunten. Als laatste combinatie van de klasse Z/ZZ was het de beurt aan Bas van der Aa. De 33-jarige ruiter uit Albergen wist met zijn paard Goldfeyer iedereen te verbazen. Met veel risico’s en snelle wendingen kreeg Bas het voor elkaar om Hendrik-Jan Schuttert te snel af te zijn en won daarmee de Gouden Aar klasse Z/ZZ van 2015.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.