la neem noodkreten rov serieus

In onze serie over het winkelcentrum in Raalte (bekijk de andere verhalen in dit dossier) zijn dit keer de politieke partijen aan het woord. Wat vindt Lokaal Alternatief?

Lokaal Alternatief vindt dat de gemeente niet alleen de noodkreten van het ROV moet aanhoren maar er ook naar moet handelen. Zij zijn voorstander van het afschaffen van betaald parkeren. Egbert den Daas legt uit. “Lokaal Alternatief is van mening dat de gemeente vooral faciliterend moet optreden. De markt zal zelf z’n werk moeten doen. Dit is primair de taak van de ondernemers. Zij moeten immers de klanten ‘lokken’. Het luisteren van de gemeente naar het veld is ook hier het sleutelwoord. Met luisteren bedoelen wij niet alleen maar aanhoren maar er ook naar handelen. Noodkreten van het ROV moet de gemeente dan ook serieus nemen. Een goed voorbeeld van hoe het niet moet is de discussie over het betaald parkeren. Het ROV ziet het betaald parkeren als een belemmering. De gemeente blijft hier vooralsnog om budgettaire redenen aan vast houden. Lokaal Alternatief vindt dit onverstandig. Van meet af aan zijn wij tegen de invoering van betaald parkeren geweest.”

In een brief aan het college van Burgermeester en Wethouders schreef Lokaal Alternatief in 2003 het volgende. “Lokaal Alternatief heeft nooit behoefte gehad om over te gaan tot het instellen van betaald parkeren in Raalte. Gezien de ontwikkelingen zowel eerder dit jaar als de huidige voorstellen doen ons de vraag stellen of de gemeente niet beter kan stoppen met betaald parkeren en voor het hele centrum terug kan keren naar een blauwe zone. Betaald parkeren dient eigenlijk geen enkel verkeerstechnisch doel, maar heeft de gemeenschap erg veel geld gekost. Wat dat betreft zien wij hier een overeenkomst in met de dynamische knip in Schoonheetenseweg. Volgens ons kan betaald parkeren dan ook eveneens in de analen van bestuurlijke missers.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.